Дотація на молодняк ВРХ, інвентаризація худоби і ціни на молоко

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Четвер, 17 травня 2012, 23:04

Про це йшлося на нараді з сільськими головами, яку провів голова РДА В.М. Анікеєнко. Відкриваючи нараду, В.М. Анікеєнко зазначив, що в цьому році одним з пріоритетних напрямків державної підтримки є розвиток тваринництва в особистих підсобних господарствах громадян. Зок­рема, він повідомив, що 23 квітня Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 2 березня 2011 року №246», якою передба­чено новий порядок нарахування і виплати спеціальної бюджетної дотації фізичним особам за утримання та збереження молодняка великої рогатої худоби. Для багатьох жителів нашого району така дотація буде суттєвою допомогою.

Начальник управління агропромислового розвитку РДА М.І. Невлад наголосив, що в зв’язку з прийняттям згаданої постанови на сільські ради покладено серйозне завдання щодо організації робо­ти для отримання людьми дотації за вирощування молодняка великої рогатої худоби. Всі необхідні документи необхідно підготувати і подати до 1 липня. Постановою передбачається виплата 250 гривень за молодняк віком від 3 до 5 місяців, 500 грн. – від 6 до 8 місяців, 750 грн. – від 9 до 11 місяців. Таким чином за одну теличку або бичка кожна сім’я в рік може отримати додатково 1500 гривень. Микола Іванович детально ознайомив присутніх з переліком документів, які необхідно подати для отримання дотації, а також процедурою виділення згаданих коштів Міністерством аграр­ної політики і продовольства.

Про результати проведення інвентаризації поголів’я ВРХ в господарствах всіх форм власності району інформував начальник управління ветеринарної медицини С.М. Кушнір. Зокрема, він повідо­мив, що станом на 10 квітня в районі нараховується 4848 голів ВРХ, в тому числі 3703 корови і 1145 голів молодняка. З цих тварин лише 2578 мають паспорт та інвентарний номер. Тому все наяв­не поголів’я необхідно зареєструвати, чим сьогодні займаються фахівці ветеринарної служби.

Крім цього, голова РДА В.М. Анікеєнко порушив питання заготівлі молока і ціни на нього. – 10 травня в обласній державній адміністрації відбулась розширена нарада з директорами молокопереробних заводів та представниками органів влади, яку провів перший заступник голови ОДА І.М. Мовчан, – зазначив Володимир Миколайович. – Було обговорено проблематику закупівельних цін на молоко у населення і сільськогосподарських підприємств та налагодження умов господа­рювання на ринку молока області. В ході проведених переговорів учасниками наради було досягнуто домовленості, що з 11 травня цього року закупівельна ціна на молоко другого гатунку базової жирності від населення області має бути не нижче 2,05 грн. за 1 кг (без врахування дотації).

За результатами обласної наради перший заступник голови ОДА І.М. Мовчан доручив головам районних державних адміністрацій спільно з сільськими та селищними радами забезпечити закупів­лю молока від господарств населення виключно через молокозаготівельні пункти, постійно здійснювати контроль за закупівельною ціною та умовами заготівлі молока.

Як здійснюється ця робота у нашому районі, інформував начальник управління агропромислового розвитку РДА М.І. Невлад. На відповідальності сільських голів перед людьми за виконання зга­даних завдань наголосив голова районної ради В.А. Гук. Підсумував роботу наради голова РДА В.М. Анікеєнко, який звернув увагу на виконання робіт з благоустрою, забезпечення завдань щодо розвитку територіальних громад, вирішення проблем їхніх жителів.

 

За матеріалами Мурованокуриловецької РДА

У вас немає прав для коментування