В смт Муровані Курилівці відбувся мітинг-реквієм, присвячений 78-ій річниці визволення Мурованокуриловецького району від німецько-фашистських загарбників

Автор: Сергій Категорія: Селищна рада Створено: Субота, 26 березня 2022, 00:44

В смт Муровані Курилівці відбувся мітинг-реквієм, присвячений 78-ій річниці визволення Мурованокуриловецького району від німецько-фашистських загарбників25 березня 2022 року керівництво та працівники селищної ради біля Меморіалу Слави в смт Муровані Курилівці провели мітинг-реквієм, присвячений 78-ій річниці визволення Мурованокуриловецького району від німецько-фашистських загарбників. 

25 березня 1944 року в жорстокому бою за Муровані Курилівці було відбито 5 контратак ворога і знищено більшу частину фашистського гарнізону, а понад п’ятсот гітлерівських солдат і офіцерів взято в полон. Після цього переможного бою шлях визволителів проліг далі – на Хмельниччину і Буковину.

Після визволення району, за який віддали своє життя 434 воїни, 9 тисяч наших земляків пішли на фронти війни, кожен третій з яких загинув. Пам’ять воїнів, загиблих під час визволення, присутні  вшанували хвилиною мовчання. Мітинг, присвячений пам’ятній даті, закінчився урочистим покладанням квітів до Меморіалу Слави.

“… Минуло 78 років і наша країна бореться проти нової рашистської навали і подвиг наших дідів і прадідів служитиме зразком патріотизму до своєї країни, відданості нашій незалежній державі. Шануємо наших героїв, які боронили нашу країну у роки Другої світової війни, і тих, хто виборює нашу свободу сьогодні!

Знаючи про щоденні подвиги українських військових, усвідомлюючи, що кожної хвилини вони ризикують життям заради нас, розумію, що будь-які слова зайві. За їхніми мужніми плечима ми відчуваємо себе в безпеці.

Від щирого серця бажаю нашим героям, українським військовим та усім міцного здоров’я, добра і миру!” – зазначила селищний голова Галина Цибульська.

 

Тетяна Покалюк,

 начальник відділу з питань організаційної роботи

та зв'язків із засобами масової інформації

селищної ради

У вас немає прав для коментування