Сільські ради звітували про зроблену роботу

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Четвер, 17 травня 2012, 23:08

Сільські ради звітували про зроблену роботуУ понеділок на базі Вищеольчедаївської сільської ради відбулись співбесіди з сільськими головами та керівниками закладів соціальної сфери.

Розпочинаючи співбесіди, голова райдержадміністрації В.М. Анікеєнко наголосив, що їх метою є ознайомлення з ходом виконання перспективних планів розвитку територі­альних громад, а також вивчення можливих проблем та пошук шляхів їх вирішення. Зокрема, особлива увага зверталась на покращення умов в закладах соціальної сфе­ри, ремонт шляхів, благоустрій населених пунктів, виконання бюджетів, раціональне використання земель, підготовку приміщень для голосування до парламентських вибо­рів та інше. В співбесідах взяли участь голова районної ради В.А. Гук, перший заступник голови РДА М.Є. Якимцев, керівник апарату РДА А.Л. Боднар, начальники управ­лінь та відділів РДА, ряду організацій та служб району.

Звітуючи на співбесіді, Лучинецький сільський голова А.М. Коваль відзначив, що було зроблено за останні місяці. Позитивним є той факт, що вирішено проблему з водопо­стачанням місцевої школи. Чимало зроблено для покращення благоустрою села. Є потреба у ремонті сільського будинку культури. Окрема увага зверталася на роботу мі­сцевого дитячого садка, який відвідує небагато дітей. Над вирішенням цієї проблеми будуть працювати відповідні районні служби. Допомогу сільській громаді надає місце­ве агроформування ТОВ «Деметра». У розмові з представниками районної комісії Лучинчицький сільський голова В.П. Медвідь давав пояснення, чому виникла затримка з виконанням окремих завдань. Зокрема, йшлося про підведення проточної води і облаштування внутрішнього санвузла на ФАПі та проведення тих же робіт у місцевій шко­лі. Необхідну допомогу тут надають ПП «Дружба народів» с. Лучинчик і ПП «Бонас» с. Морозівка. Хоч Плосківська сільська рада, яку очолює І.В. Шевчук, є однією з кра­щих у виконанні бюджету, але досі тут не вирішено проблему розрахунків з людьми за оренду земельних паїв підприємством «Нафком-агро». Чимало сільською радою зроблено по благоустрою, але ці роботи необхідно продовжувати. Як розповів Степанківський сільський голова П.П. Гуцол, в селі Горай вирішується питання перенесення клубу в інше приміщення, в якому завершуються ремонтні роботи. Важливу допомогу сільська рада отримує від агроформування «Олімп», яке дбає про ремонт на місце­вих ФАПах, покращення умов у Степанкіській школі, постійно турбується про благоустрій.

Чимало проектів і планів по покращенню умов в закладах соціальної сфери сіл територіальної громади у Немерченського сільського голови А.О. Михайленка. Їх виконання перебуває на різних етапах, але головне, що на це у бюджеті сільської ради передбачено відповідні кошти. Серед проектів сільського голови – створення власної пожеж­ної команди, заміна вікон і дверей у дитячому садку на пластикові, реконструкція місцевої школи вартістю 121 тисяча гривень, ремонт лікарської амбулаторії – 30 тисяч гривень, перехід на альтернативне опалення сільського будинку культури, відновлення автобусного сполучення з райцентром.

Головним завданням для Обухівської сільської ради, яку очолює В.М. Мельник, є проведення проточної води до місцевої школи, покращення умов в амбулаторії та ФАПі у Привітному. Окремо йшлося про вирішення в Обухові проблемних питань, які стосувалися використання землі та містобудівної документації.

У Попелюхівській громаді, де сільським головою В.П. Фартушняк, вирішення проблем закладів соціальної сфери перебуває на постійному контролі місцевого агроформуван­ня «Велес Віта». Зокрема, це стосується заміни вікон і дверей у школі, реконструкції пічного опалення у білянському ФАПі, ремонту місцевих доріг, що дозволить віднови­ти автобусне сполучення з райцентром.

Як розповів Морозівський сільський голова І.А. Позур, проблемою залишається виділення місця під сільське сміттєзвалище. Над вирішенням цього питання найближчим ча­сом працюватимуть відповідні служби. Якщо у школі завдяки допомозі ПП «Бонас» покращено умови, то проведення води на місцевий ФАП планується влітку.

З роботою Вищеольчедаївської сільської ради ознайомила сільський голова Т.В. Квятковська. Зокрема, представники районної комісії мали можливість оглянути приміщен­ня, де завершується реконструкція дитячого садка, побували у сільському будинку культури, де проводились ремонтні роботи. Виконання всіх запланованих завдань у Ви­щеольчедаєві проводиться вчасно і перебуває на постійному контролі у сільської ради.

Як засвідчили співбесіди, в ряді сільських рад потрібно прискорити темпи робіт, шукати можливості для їх успішного завершення. В цьому сільським головам обіцяли розу­міння і підтримку з боку районної влади.


За матеріалами Мурованокуриловецької РДА

У вас немає прав для коментування