Наслідки агроотрути - крапельниці та курс лікування антибіотиками

Автор: Людмила ПОЛІЩУК Категорія: Різне Створено: Вівторок, 22 липня 2008, 18:34

Найменшу жительку «покропленого» села Перекоринці з діагнозом «Отруєння токсичною речовиною» лікували у Вінницькій обласній дитячій лікарні. Про те, як потруїли тут городи усього села, ми вже писали в минулих номерах.

«У Вінницю ми приїхали 6 липня, – розповідає мати шестимісячної Варвари, яка найбільше постраждала від агроотрути. – Ще 3 липня нас завезли у районну лікарню у Муровані Курилівці. Температура не падала, у дитини був важкий стан. Викликали з Вінниці реанімацію. Поставили крапельницю, але ситуація не покращувалася, тому нас забрали в обласну».

Лимарчук Варвара та її мати Наталя знаходилися в обласній дитячій лікарні у відділенні дітей раннього віку 10 днів.

«Доньці чотири дні ставили крапельниці та п’ять днів кололи антибіотики. На деякі ліки у Варвари виявилася алергія, але підібрали відповідні медикаменти і зараз нам вже краще», – ділиться горем мати дівчинки.

«Дівчинку привезли до нас через тиждень після погіршення стану, тому важко було встановити причину отруєння,– коментує ситуацію Юлія Пересунько, лікар Варвари. – Загальний стан дитини нормальний, але найбільше постраждала печінка».

Варварі Лимарчук зробили відповідні аналізи та поставили невтішний діагноз. «З лікарні нас виписали з гепатитом, харчовою та медикаментозною алергією. До цього випадку Варвара росла здоровою дитиною, – запевняє мати дівчинки.

«Ми плануємо вже найближчим часом їхати до Петра Струсевича, аби він хоча б частково компенсував нам лікування Варвари. Звісно, наслідки цієї біди для нас не вираховуються ні в яких грошах, але нехай знає, що за усе зло треба платити», – вимагає справедливості бабуся Варвари.

Сам голова ТОВ «Довіра» Петро Струсевич, поля якого окроплювалися агрохімікатами, 3 липня при свідках погодився частково компенсувати лікування постраждалих, якщо буде відповідний висновок лікаря. Усі медичні довідки, результати аналізів, чеки на медикаменти є на руках у матері Варвари.

Людмила ПОЛІЩУК

За матеріалами "33-го каналу"

У вас немає прав для коментування