На газифікацію немає грошей

Автор: Павло ГОРБАНСЬКИЙ Категорія: Різне Створено: Середа, 18 червня 2008, 18:37

На газифікацію населених пунктів Вінницької області у 2008 році держава виділила всього 4,1 млн грн, що майже у чотири рази менше, ніж торік. У зв’язку зі скороченням фінансування програми газифікації та подорожчанням вартості блакитного палива, перший заступник голови облдержадміністрації Валерій Коровій пропонує «дати людям альтернативу», зокрема, у вигляді електроопалення.

- Прошу всіх не спонукати селищних голів до звернення до облдержадміністрації з проханням виділити кошти на газифікацію.

Альтернатива у вигляді електроопалення, на думку Валерія Коровія, - одна з найприйнятніших в економічному плані. Так, розрахунки показують: витрати на опалення площі 100 кв. м газом становлять 1,4 тис. грн, вугіллям – 3,4 тис. грн, за умови використання електроопалення з нічним пільговим тарифом та акумуляційним обладнанням - 1,87 тис. грн на рік. Переваги електричного опалення над газовим стануть очевиднішими після набуття чинності рішення НКРЕ про підвищення ціни на природний газ до 678 грн за 1000 кубометрів. У такому випадку економія на 100 кв. м площі становитиме близько 130 грн.

Сьогодні у Вінницькій області реалізуються проекти з переведення на електроопалення у трьох населених пунктах – Мурованих Курилівцях, с. Трибусівка (Піщанський район), с. Дзюньків (Погребищенський район).

Понад чотири мільйони, гривень передбачених державою на газифікацію області, будуть розподілені на сесії обласної ради.

Довідка

У 2007 році за рахунок бюджетних коштів газифікували понад 40 сіл і селищ.

Загалом у Вінницькій області газифіковано понад 560 населених пунктів.

Три райони Вінниччини підійшли до 100-відсоткової газифікації (це Калинівський, Хмільницький, Козятинський райони).

Негазифікованими залишаються ще п’ять районів: Могилів-Подільський, Мурованокуриловецький, Піщанський, Ямпільський та Чечельницький.

Павло ГОРБАНСЬКИЙ

www.20minut.ua

У вас немає прав для коментування