Асфальтовий дерибан

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Неділя, 04 грудня 2016, 02:36

Асфальтовий дерибан - Муровані Курилівці

30 листопада пізно ввечері в смт Муровані Курилівці, почали укладання асфальтового покриття. Не зважаючи на мінусову температуру повітря.

Маємо перші наслідки укладання асфальту в різних куточках України при недопустимих умовах. Таке могло бути і в Мурованих...

25.08.2016 року Мурованокуриловецька селищна рада оприлюднює оголошення про проведення відкритих торгів, предметом закупівлі яких є капітальний ремонт дорожнього покриття вул.Комарова та частини вул.Леніна. В результаті засідання тендерного комітету від 21.09.2016 р. одноголосно визнають переможцем - Фізичну особу – підприємця Халояна Гагіка Оганесовича. Всього учасників було 7. https://prozorro.gov.ua/…/UA-2016-08-25-…/print/report/html/

Для участі в торгах ФОП Халоян подає довідку про підтвердження наявності ДОСВІДЧЕНИХ та КВАЛІФІКОВАНИХ працівників. Особи під номером 7 і 8 не просто досвідчені грейдерист та водій, а й самостійні ФОПи. Їх високий кваліфікаційний рівень оцінила голова селищної ради, надавши підряди в Мурованих Курилівцях на загальну суму - 665 269 грн (ремонт тротуару по вул.Соборна, АВР №3 від 02.08.2016 р на суму 148 298 грн, вул.Мирна - 180 424 грн, вул.героїв Майдану - 167 805 грн і т.д). Загалом, за 2016 рік даними підрядниками, грейдеристами та водіями "відремонтовано доріг" на суму більше мільйона гривень із місцевого бюджету.

В інтерв'ю місцевій газеті "Наше Придністров'я" Галина Миколаївна стверджує, що переможець відмовився від виконання робіт через "нездорові" розмови. Лукавству немає меж. Голова опускає подробиці про наявність/відсутність працівників в даного ФОПа, які повинні були реалізувати майже трьохмільйонний проект, про якість вже раніше виконаних робіт, якими вкрай незадоволені жителі селища. Також, голова селища свідомо опускає інформацію про візит Халояна в Муровані Курилівці напередодні відмови.

Після "боягузства" попереднього переможця на арену виходить наступний, що брав участь в торгах.
31.10.2016 року сторони підписують договір і 04.11.2016 р. ПП "ТЕХНОДОРБУД" отримує 825 тисяч авансу на роботи по капбудівництву дорпокриття. В жаті терміни потрібно було ремонтувати дорогу.

Аби не допустити наслідків технічного освоєння коштів в термін до 31.12.2016 року люди вийшли вночі на вулицю та перекрили дорогу для тимчасового призупинення виконання робіт при температурі -3. Підрядник пішов на компроміс та активно шукає вихід із ситуації, що склалась. Якби тендери проводились для дійсно якісних та економічно вигідних контрактів, а не для "своїхрідних" підрядників, то Муровані Курилівці вже давно б раділи сучасному дорожньому покриттю на даних вулицях.

P.S. Що ж для нас важливіше: якість чи терміни?!

Асфальтовий дерибан - Муровані Курилівці Асфальтовий дерибан - Муровані Курилівці Асфальтовий дерибан - Муровані Курилівці
Асфальтовий дерибан - Муровані Курилівці Асфальтовий дерибан - Муровані Курилівці  

 

Артем Алтмишбаєв

У вас немає прав для коментування