Податкова інформує (25.12.2013)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Середа, 25 грудня 2013, 19:27

В день Святого Миколая

Щороку 19 грудня в працівники Мурованокуриловецького відділення Могилів Подільської ОДПІ відвідують Котюжанівську школу –інтернат. І цей рік не став виключенням. До дня Святого Миколая податківці району разом з платниками податків, а саме, керівниками Мурованокуриловецького СТ Ларисою Пилипчук СТ «Лідер» Валентиною Білохатнюк, СТ «Тріуф» Жаною Вакуляк та приватними підприємцямислем Василем Німцем, Лілією Московчук,Надією Квашею, Світланою Васьковою підготували солодкі подарунки для вихованців інтернату, поділились з ними своєю любов’ю, добром і щедрістю душі.

Звіт про податкові пільги – помилкам не місце

Згідно із положеннями статті 30 Податкового кодексу України суб'єкти господарювання обліковують суму податків і зборів, які не сплачені до бюджету у зв'язку з отриманням податкових пільг, та звітують про такі суми за місцем своєї податкової реєстрації.

Форма та Правила складання звіту по пільгам затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року N 1233.

Особливу увагу при формуванні звіту платникам слід звернути на правильність заповнення деяких граф звітної форми.

Отже,

  • у графах "Код податку, збору" та "Найменування податку, збору" – інформація надається відповідно до бюджетної класифікації;
  • у графах "Код пільги згідно з довідником пільг" та "Найменування податкової пільги" – слід вказати зазначені показники за кожним видом податкових пільг відповідно до затвердженого Міністерством доходів і зборів України довідника пільг. Наразі актуальним є лист Міністерства доходів і зборів України від 27.06.2013р., яким затверджено Довідник № 66/1 податкових пільг, що є втратами доходів бюджету станом на 01.07.2013р.
  • у підграфах "усього" та "в тому числі з державного бюджету" графи "Сума податкових пільг" – необхідно правильно відображати розподіл обсягу пільг за платежами, що здійснені до зведеного чи державного бюджетів.

Сформована на підставі обліку звітність про суми податкових пільг подається в ДПІ щоквартально, на протязі 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового періоду. У разі коли суб'єкт господарювання пільгами не користується, звіт не подається.

Новий сервіс

На веб-порталі Міністерства доходів і зборів розпочав свою роботу новий онлайновий сервіс. Відтепер кожний платник має змогу облаштувати своє персональне автоматизоване робоче місце, яке дасть можливість:

  • подавати декларації у режимі реального часу з використанням електронного цифрового підпису а також переглядати подану та/або сформовану податкову звітність;
  • мати доступ до інформації щодо стану його розрахунків з бюджетом, зокрема до інформації про заборгованість зі сплати податків і зборів.

Міндоходів працює над запровадженням нових електронних сервісів: сервіс попереднього заповнення декларацій «е-Filing», сервіс інтернет-платежів для сплати податків (e-Payments).

У вас немає прав для коментування