Податкова інформує - 30.09.11

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: П'ятниця, 30 вересня 2011, 19:50

Податкова служба відкрита до співпраці

Податкова служба району сьогодні відкрита для співпраці з бізнесом та створення сприятливих умов для розвитку підприємництва і добровільної сплати податків. Про це, на зустрічі з журналістами, повідомив заступник начальника Барської МДПІ Олександр Неселовський. Фахівцями Мурованокуриловецького відділення надається допомога в застосуванні норм Податкового кодексу України, платники податків інформуються про критерії автоматичного відшкодування ПДВ, про підходи в організації перевірочної роботи. Нині податківці зосереджують свою увагу на відборі для перевірок ризикоорієнтованих суб’єктів господарювання, тобто тих, які задіяні у схемах мінімізації податкових зобов’язань або мають низьку податкову віддачу. З початку року податківці відпрацювали більшість підприємств які створювали «податкові ями», були транзит ерами або вигодонабувачами та встановили по них нікчемність угод на понад ніж 2 млн. грн. Щоб не допустити в майбутньому ухилянь від сплати податків недобросовісними суб’єктами господарювання податківці ретельніше аналізують діяльність так званих сплячих підприємств, новостворених фірм та посиленно контролюють тих хто не звітується про результати свого господарювання.

До відома роботодавців

Мінімальна заробітна плата та прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 жовтня в Україні складає 985 грн. Отже роботодавцям необхідно переглянути тарифні ставки (оклади) з тим, щоб установлений розмір заробітної плати на підприємстві не був нижче вказаних показників.

Отримуйте інформацію на веб-порталі ДПС України.

На веб-сайті ДПА України (www.sta.gov.ua) платники податків можуть отримувати інформаційні дані, обговорювати діюче та перспективне податкове законодавство, користуватись єдиною базою податкових знань . Саме тут ви можете одержати якісну консультацію, знайти шляхи вирішення проблем бізнесу. Згодом електронні сервіси, які функціонують на веб–сайті ДПА України будуть представлені на єдиному веб-порталі, який планується побудувати за таким принципом: інформаційний блок, консультаційно-роз’яснювальний блок та блок електронних сервісів.

У вас немає прав для коментування