Податкова інформує (26.07.2012)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Четвер, 26 липня 2012, 18:42

Продаж неповнолітнім алкогольних та тютюнових виробів карається анулюванням ліцензій

За шість місяців цього року за продаж неповнолітнім алкогольних та тютюнових виробів свої ліцензії втратили в понад два рази більше підприємств, ніж минулого року.

Фахівці податкової служби і надалі викриватимуть несумлінних підприємців, які намагаються заробити гроші на здоров’ї підлітків. Незнання закону у даному випадку не є виправданням, оскільки кожен суб’єкт господарювання знайомий з правилами торгівлі цими товарами.

Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства, продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім карається анулюванням ліцензій та штрафними санкціями. Розмір штрафу, який застосовується до суб’єкта господарювання, складає 6800 гривень.

Вдвічі зменшилась кількість перевірок

У першому півріччі поточного року працівниками відділу контрольно–перевірочної роботи Мурованокуриловецького відділення Барської МДПІ було проведено лише 4 перевірки суб’єктів малого бізнесу на дотримання порядку проведення розрахункових операцій. Це на 66% менше, ніж за відповідний період минулого року. Загалом з початку року кількість усіх перевірок суб’єктів господарювання зменшилася майже вдвічі порівняно з минулим роком. Про це на брифінгу з журналістами повідомив Олег Ліщина – виконуючий обов’язки заступника начальника Барської МДПІ. Крім того він наголосив, що значна частина перевірок проводиться виключно за заявами громадян та державних органів про правопорушення на господарських об’єктах платників податків.

Пульс податкової - оперативне вирішення проблемних питань платників податків

„Пульс податкової” розпочав свою роботу з 25 січня 2012 року. Головний принцип роботи сервісу – зворотній зв’язок та оперативне вирішення проблемних питань платників. Переважна більшість звернень до „Пульсу податкової” опрацьовується протягом однієї доби. Податківці не тільки приймають скарги громадян, а й повідомляють заявникам про результати розгляду їх звернень та вжиті заходи. Номер телефону „Пульс податкової” (044) 284-00-07. Лінія працює цілодобово.

До уваги платників ПДВ

Набрання чинності з 1 липня 2012 року Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм" від 24 травня 2012 року № 4834-VI внесло зміни в оподаткування платників податку на додану вартість, зокрема, виключено будь-які додаткові умови, що обмежують реєстрацію суб’єктів господарювання платниками ПДВ, надало можливість складати податкову накладну виключно в електронному вигляді. Крім того, з метою надання змоги платникам своєчасно перевірити право на декларування податкового кредиту змінено строк реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі з 20 до 15 днів.



Мурованокуриловецьке відділення Барської МРДПІ

У вас немає прав для коментування