Податкова інформує (10.07.2012)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Вівторок, 10 липня 2012, 16:17

До уваги платників податків!

Щопонеділка з 10-ї до 12-ї години за телефоном 2-21-65 проводиться «гаряча лінія» з питань оподаткування суб’єктів малого підприємництва.

Удосконалюється податкове законодавство

З 1 липня 2012 р. вступив в силу Закон України №4834 

«Про внесення змін до ПКУ щодо удосконалення деяких податкових норм», зокрема ним передбачено, що з 1 липня 2012 року суб’єкти малого підприємництва матимуть право займатися виробництвом, постачанням та продажем ювелірних, побутових виробів із дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння.

Платники єдиного податку з 1 липня поточного року можуть добровільно змінювати групу єдиного податку. Для цього потрібно лише відповідати умовам, установленим для відповідної групи, та подати заяву в податкову за 15 днів до початку наступного кварталу.

Інформація про надходження податкового документа

Платник податку, який здійснює відправлення податкової звітності до органів ДПС України засобами телекомунікаційного зв’язку на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., має змогу отримати інформацію щодо надходження податкового документа в електронному вигляді. Звернувшись до підрозділу, який надає допомогу при відправці звітності в електронному вигляді, платник може отримати інформацію щодо передачі першої і другої квитанцій в органах ДПС за місцем реєстрації.

Крім того, у платника податків є можливість залишити своє запитання на офіційному WEB-сайті ДПС України www.sts.gov.ua – Головна/Контакти/Зворотній зв’язок. У полі «Оберіть тип Вашого звернення» тимчасово необхідно використовувати тип «скарга щодо прийняття податкової звітності». Після доопрацювання програмного забезпечення буде запроваджено окремий тип – «запит щодо отримання квитанцій».

Порушений порядок реєстрації податкової накладної в Єдиному реєстрі

У випадку, якщо продавець товарів/послуг порушив порядок реєстрації податкової накладної в Єдиному реєстрі, покупець цих товарів/послуг має право додати до податкової декларації за звітний податковий період заяву із скаргою на такого постачальника, що є підставою для включення сум податку до складу податкового кредиту.

До заяви додаються копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв’язку з придбанням таких товарів/послуг або копії первинних документів, що підтверджують факт отримання таких товарів/послуг.

Такі ж дії покупець може вчинити, у разі відмови продавця товарів/послуг надати податкову накладну або в разі порушення ним порядку її заповнення.

Звітність для єдинщиків

Відповідно до Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платники єдиного податку першої групи раз на рік подають до органу державної податкової служби податкову декларацію платника єдиного податку протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року. Такі платники в податковій декларації відображають обсяг отриманого доходу, щомісячні авансові внески, визначені п.295.1 ст.295 ПКУ.

Така податкова декларація подається, якщо платник єдиного податку не допустив протягом року перевищення обсягу доходу, визначеного у п.291.4 ст.291 ПКУ, та/або самостійно нe перейшов на сплату єдиного податку за ставками, встановленими для платників єдиного податку другої або третьої групи. Платники єдиного податку другої групи подають до органу державної податкової служби податкову декларацію платника єдиного податку щокварталу протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

Призначення платежу

При сплаті платежів до бюджету платником у розрахунковому документі в полі ”Призначення платежу” вказуються коди видів сплати в залежності від виду сплати, а саме:

- 101 – сплата суми податкового зобов’язання (штрафної санкції) або податкового боргу;
- 106 – сплата пені;
- 109 – оплата податкового векселя;
- 116 – сплата процентів за користування податковим кредитом;
- 121 – сплата адміністративного штрафу;
- 125 – авансові внески, нараховані на суму дивідендів та прирівняних до них платежів.



Мурованокуриловецьке відділення Барської МРДПІ

У вас немає прав для коментування