Податкова інформує (08.08.2012)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Середа, 08 серпня 2012, 23:21

Нові сервіси для платників податків

Перевірити статус перебування окремого платника податків на обліку в органі ДПС та дізнатися фактичний стан його розрахунків з бюджетом можна за допомогою он-лайн сервісу «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера».

Про цей та інші нові сервіси податкової служби України вів розмову на особистій зустрічі з представниками бюджетоутворюючих підприємств та спілки підприємців виконуючий обов’язки заступника начальника Барської МДПІ, начальника Мурованокуриловецького відділення Олег Ліщина. Крім того, він наголосив, що платники податків можуть користуватися на сайті ДПС України єдиною базою податкових знань, звернутись з скаргою чи пропозицією на цілодобову телефонну лінію «Пульс податкової», безкоштовно отримати ключі електронного підпису, тобто, якісний сервіс для платників податків має стати запорукою добробуту усієї української спільноти.

Право на включення витрат.

У разі продажу придбаних протягом II – ІV кварталів 2011 року у фізичної особи-підприємця, який сплачує єдиний податок, платник податку на прибуток має право на включення витрат, що формують собівартість товарів, до складу витрат у звітному періоді, в якому визнано доходи від їх реалізації.

Про це, зокрема, зазначається в узагальнюючій податковій консультації, з питань формування витрат, понесених до 01.01.2012 за операціями з підприємцями – платниками єдиного податку, затвердженій наказом ДПС України від 05.07.2012 №580. Також у цій консультації відображено питання щодо амортизації основних засобів (нематеріальних активів), придбаних у платників єдиного податку – фізичних осіб протягом ІІ - ІV кварталів 2011 року.

Реєстрація платників ПДВ

За ініціативи ДПС України запроваджено нову спрощену процедуру реєстрації платників ПДВ, яка передбачає чітко регламентований час (не більше 6 робочих днів) розгляду реєстраційної заяви платника ПДВ та видачі свідоцтва.

Разом з цим, фахівцями ДПС було розроблено нову форму реєстраційної заяви платника ПДВ, яка скоротилася із десяти сторінок до трьох.

Працює Контакт –центр податкової служби.

За 7 місяців фахівці Контакт-центру податкової служби України відповіли на 736,7 тис. запитань.Переважна більшість (709,9 тис.) відповідей на запитання платників податків надано за телефоном. Електронною поштою і факсом надано відповіді на 25,3 тис. запитань, письмово – 0,9 тис. Фахівці Контакт-центру ДПС України також інформують платників про поточні зміни у податковому законодавстві. Так, у січні-липні 2012 року платникам надіслано 458,9 тис. електронних листів із зазначеною інформацією. Крім того, для зручності платників в кол-центрі цілодобово працює інтерактивний голосовий відповідач щодо граничних термінів сплати податків, подання звітності, змін у податковому законодавстві, відповідей на актуальні запитання, а також стосовно роботи Центру сертифікації ключів. Нагадуємо, телефон Контакт-центру ДПС України 0-800-501-007 (зі стаціонарного телефону – безкоштовно).


Мурованокуриловецьке відділення Барської МРДПІ

У вас немає прав для коментування