Податкова інформує (30.08.2012)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Четвер, 30 серпня 2012, 17:44

Реєстрація податкових накладних в Єдиному реєстрі

У 2012 році вчетверо збільшилась кількість платників, які почали реєструвати свої податкові накладні в Єдиному реєстрі.

Так, за 7 місяців поточного року податкові накладні зареєстрували 114,5 тис. платників. Тоді як у минулому році таких платників було лише 23,5 тис. осіб. Реєстрація накладної в Єдиному реєстрі надає підприємствам змогу позбавитися від зайвої «паперової» бюрократії, обмінюючись виключно електронними версіями документів.

Нагадаємо, з 1 січня 2012 стала обов’язковою реєстрація накладних на суму більше 10 тис. грн.

Сервіс для аутентифікації контрагентів

Незабаром у платників єдиного податку можна будете перевірити документи в онлайні – Державна податкова служба розробляє сервіс для аутентифікації контрагентів з числа представників малого та середнього бізнесу.

Зокрема, будь-який відвідувач офіційного порталу ДПСУ матиме змогу, натиснувши на відповідний баннер, на власні очі переконатися, що реєстраційні документи його потенційного чи діючого бізнес-партнера є діючими, не були анульовані та ін.

Фахівці очікують, що такий сервіс користуватиметься популярністю, оскільки представники бізнесу мають бути зацікавлені у ретельному підборі контрагентів.

Загалом сьогодні аудиторія податкового порталу ДПСУ становить 360 тис. авторизованих користувачів. Найпопулярнішими сервісами залишаються операції з Єдиним реєстром податкових накладних – отримання виписки про заборгованість перед бюджетом, повідомлення про розбіжності між виданими та отриманими накладними тощо. Також часто через портал платники замовляють довідку про стан розрахунків із бюджетом.

В Державній податковій службі діє проект «Пульс податкової», який дозволяє громадянам разом із податківцями подолати корупцію в лавах відомства, ліквідувати перешкоди, що заважають здійснювати підприємницьку діяльність, усунути складнощі у спілкуванні із посадовими особами. «Пульс податкової» - це гаряча телефонна лінія, що працює за принципом call-back (податківці не тільки приймуть звернення, але й потім повідомлять про результати перевірки та вжиті заходи). Працює лінія цілодобово: з 8-30 до 19-30 інформацію про неправомірні дії приймають оператори, у неробочий час –інтерактивний автовідповідач. Номер «Пульсу податкової»: (044)284-00-07.

До уваги платників податків!

В зв’язку з набранням чинності наказу Мінфіну України від 07.07.2012р. №817 «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) платежів до бюджету, здійснення бюджетного відшкодування ПДВ, повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету» є обов’язковим заповнення відповідних кодів сплати у полі „Призначення платежу” розрахункових документів на сплату платежів до бюджету:

  • - кодів 101, 106, 109, 125 - у разі сплати самостійно задекларованих сум;
  • - коду 121 - у разі сплати сум адміністративного штрафу за результатами перевірок підрозділів оподаткування юридичних або фізичних осіб;
  • - коду 130 - у разі сплати сум за результатами камеральної перевірки;
  • - коду 131 - у разі сплати сум за результатами документальної перевірки підрозділів податкового контролю;
  • - коду 132 - у разі сплати сум за результатами документальної перевірки підрозділів оподаткування юридичних осіб;
  • - коду 133 - у разі сплати сум за результатами документальної перевірки підрозділів оподаткування фізичних осіб;
  • - коду 134 - у разі сплати сум за результатами документальної перевірки підрозділів боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом;
  • - коду 135 - у разі сплати сум за результатами документальної перевірки підрозділів контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів;
  • - коду 136 - у разі сплати сум за результатами документальної перевірки підрозділів погашення податкового боргу;
  • - коду 137 - у разі сплати сум за результатами документальної перевірки інших підрозділів;
  • - коду 117-у разі сплати сум підприємством, щодо якого розпочато провадження у справі про банкрутство;
  • - коду 140 - у разі сплати сум в рахунок погашення податкового боргу;
  • - коду 145 - у разі сплати розстрочених (відстрочених) сум;
  • - коду 146 - у разі сплати сум в рахунок погашення інших видів заборгованостей перед бюджетами;
  • - коду 148-у разі сплати сум в рахунок погашення податкового боргу в міжнародних відносинах.

Мурованокуриловецьке відділення Барської МРДПІ

У вас немає прав для коментування