Податкова інформує - 6.07.2011

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Середа, 06 липня 2011, 17:15

Зміни, які чекають на платників податків з 1 липня 2011 року

Згідно з Податковим кодексом України з 1 липня 2011 року реєстрація податкових накладних платниками податку на додану вартість - продавцями в Єдиному реєстрі податкових накладних запроваджується для платників цього податку, у яких сума податку на додану вартість в одній податковій накладній становить понад 100 тисяч гривень. Нагадаємо, податкові накладні з ПДВ на суму понад 1 млн. грн. вносяться до реєстру з 1 січня 2011 року, на суму понад 500 тис. грн. – з 1 квітня 2011 року. В майбутньому обов’язкові до реалізації обсяги ПДВ визначатимуться за таким графіком: понад 10 тис. грн. – з 1 січня 2012 року.

Податкова накладна, в якій сума податку на додану вартість не перевищує 10 тисяч гривень, не підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних.

Окрім того, з 1 липня 2011 року набирає чинності Закон України вiд 19.05.2011 №3387-VI „Про внесення змін до Податкового кодексу України та про ставки вивізного (експортного) мита на деякі види зернових культур”.

Податкова попереджає: закінчився термін дії застосування штрафних санкцій – 1 гривня

У зв'язку з тим, що 1 липня 2011 закінчується термін дії пункту 7 підрозділу 10 Інших перехідних положень Податкового кодексу України, а саме: штрафних санкцій в розмірі не більше 1 гривні, які були встановлені з 1 січня по 30 червня 2011 року, Державна податкова служби України застерігає платників податків від неправомірних дій.

До уваги громадян району

Відповідно до п.70.7 ст. 70. Податкового кодексу України фізичні особи - платники податків зобов’язані подавати органам державної податкової служби відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки або повідомлення (зміна прiзвища, імені, по батькові, дати народження, місця проживання тощо). Такі зміни подаються протягом місяця з дня їх виникнення шляхом подання відповідної заяви за формою та у порядку, визначеними центральним органом державної податкової служби. Отже, з 1 липня 2011 року вступає в дію ст. 119 Податкового кодексу України, згідно з якою за неподання або порушення порядку подання платником податків інформації для формування та ведення Державного реєстру фізичних осіб - платників податків, передбаченого цим Кодексом, - тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 85 гривень. Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення, – тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 170 гривень.

Шановні громадяни, будьте пильні та уважні! У разі виникнення питань звертайтесь до Мурованокуриловецького відділення Барської МДПІ та за телефоном 2-21-65 .

У вас немає прав для коментування