Податкова інформує - 21.06.11

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Середа, 22 червня 2011, 10:38

Податкова інформує

До відома платників податків

З метою покращення взаємодії між органами Державної податкової служби України та платниками податків, своєчасного реагування про порушення з боку службових осіб податкової служби норм чинного законодавства, а також покращення рівня надання суб’єктам господарської діяльності консультацій з питань оподаткування запроваджується єдиний для всієї України телефонний номер 0-800-501-007. На нього громадяни або представники суб’єктів господарської діяльності можуть повідомити про зловживання, корупційні та неправомірні дії з боку працівників податкової служби.

Найближчим часом ДПСУ вивчить можливість запровадження електронного документообігу із платниками податків

Найближчим часом Державна податкова служба України має намір розглянути питання щодо запровадження електронного документообігу між платниками податків і ДПСУ - так званого «податкового кабінету». Про це повідомив заступник голови ДПСУ Олександр КЛИМЕНКО. «Є низка інновацій, які ми сьогодні будемо впроваджувати, це спілкування через Інтернет, це можливості «податкових кабінетів». Платник заходить на сайт, у нього зручна програма, що дозволяє йому бачити свій особовий рахунок, бачити всі форми декларацій, програма, що допомагає заповнити ці декларації. Відповідно платежі він може провести через віртуальний особистий кабінет.  

Звільнено від оподаткування

Розділом ХХ Податкового кодексу України передбачено до 1 січня 2020 року звільнення від оподаткування прибутку виробників біопалива, отриманого від продажу біопалива. Строком на 10 років, починаючи з 1 січня 2011 року звільняються від оподаткування прибуток отриманий від надання готельних послуг та прибуток отриманий від основної діяльності підприємств легкої промисловості. Тимчасово до 1 січня 2015 року звільняється від оподаткування прибуток видавництв, видавничих організацій, підприємств поліграфії, отриманий ними від діяльності з виготовлення книжкової продукції.

У вас немає прав для коментування