Питання, від яких залежить розвиток району

Автор: Сергій Категорія: Наше Придністров'я Створено: П'ятниця, 06 січня 2012, 20:45

4 січня відбулось засідання колегії райдержадміністрації, яке провів голова райдержадміністрації В.М. Анікеєнко. В роботі засідання взяли участь голова районної ради В.А. Гук, члени колегії, начальники управлінь, відділів та структурних підрозділів районної державної адміністрації. На порядок денний було винесено два важливих для життя району питання, які стосувалися проекту Програми економічного і соціального розвитку Мурованокуриловецького району на 2012 рік та проекту районного бюджету на 2012 рік.

Розпочинаючи засідання, голова райдержадміністрації В.М. Анікеєнко наголосив, що від питань соціально-економічного розвитку та бюджету залежать життя і розвиток району не лише у 2012 році, а й наступних роках. І хоч про остаточні підсумки і показники минулого року говорити ще зарано, але вже сьогодні потрібно провести аналіз виконаної роботи і визначити завдання на майбутнє. Проекти Програми економічного і соціального роз¬витку та бюджету на 2012 рік будуть розглянуті на сесії районної ради, яка відбудеться 6 січня.

З показниками виконання Програми економічного і соціального розвитку району на 2011 рік та завданнями проекту Програми економічного і соціального розвитку на 2012 рік присутніх ознайомив начальник управління економіки райдержадміністрації І.П. Гончар. Він зробив детальний аналіз показників 2011 року, яких було досягнуто у промисловості, сільському господарстві, малому підприємництві. В основному вони виконані. Зросли роздрібний товарообіг, капітальні інвестиції, середня зарплата по району. Однак є ряд проблем, роботу над якими потрібно продовжити у 2012 році. Іван Петрович доповів про основні прогнозовані показники, перед¬бачені Програмою економічного і соціального розвитку на 2012 рік. Зокрема, передбачено зростання виробництва валової продукції у промисловості та сільському господарстві. Щодо аграрної галузі, то наголос тут зроблено на виробництво зернових культур, соняшнику та цукрових буряків. У тваринництві потрібно працювати над збільшенням реалізації м’яса, виробництва молока, збільшення поголів’я ВРХ, свиней та овець. Допоможе в цьому розвиток і розширення структури фермерських господарств району. Прогнозується стабілізувати ситуацію у малому бізнесі, збільшити чисельність зайнятих тут людей і відповідно - надходжень до бюджету. Планується зростання роздрібного товарообігу, обсягу платних послуг та чисельності працюючих у всіх галузях економіки. Завдання, передбачені у 2012 році, зобов’язують посилити роботу з економічного і соціального розвитку району, щоб досягти всіх прогнозованих показників. Свої зауваження з приводу першого питання висловили перший заступник голови райдержадміністрації М.Є. Якимцев та начальник фінансового управління райдержадміністрації Г.М. Власова. Проект Програми економічного і соціального розвитку було прийнято до відома, а голова райдержадміністрації В.М. Анікеєнко вручив його голові районної ради В.А. Гуку для розгляду і затвердження на сесії районної ради.

Про проект районного бюджету на 2012 рік доповідала начальник фінансового управління райдержадміністрації Г.М. Власова. Зокрема, вона інформува¬ла про показники виконання районного бюджету у 2011 році, детально зупинилась на його доходах та видатках, особливостях фінансування кожної галузі. Формування проекту бюджету на 2012 рік здійснювалось відповідно до вимог Бюджетного і Податкового кодексів, показників проекту Програми економічного і соціального розвитку району на 2012 рік, показників, доведених Мініс-терством фінансів та інших нормативних документів. У доповіді йшлося про прогнозовані доходи загального і спеціального фондів бюджету по власних і закріплених доходах, видатки загального і спеціального фондів та інше. Основні надходження будуть отримуватись через податок з доходів фізичних осіб. Окремо йшлося про особливості фінансування галузей освіти, охорони здоров’я, культури і туризму, забезпечення соціального захисту населення, фізичної культури і спорту, комунальних установ району. Проект районного бюджету на 2012 рік було прийнято до відома і голова РДА В.М. Анікеєнко вручив його голові районної ради В.А. Гуку.

Підсумував засідання колег голова райдержадміністрації В.М. Анікеєнко. Зокрема, він зазначив, що бюджет 2012 року непростий, тому вже сьогодні потрібно працювати над виконанням задекларованих показників. Голова РДА звернув увагу на такі важливі питання, як фінансування робіт із забезпечення водопостачання і водовідведення в закладах освіти, виплата заробітної плати і підвищення її рівня в інтересах людей, використання в повній мірі резервів, які потрібно використовувати у забезпеченні сплати за землю та інші. Це лише незначна частина важливих завдань, над виконанням яких необхідно працювати у 2012 році.


Володимир САУЛЯК.

У вас немає прав для коментування