Впровадження роздільного збору твердих побутових відходів на території Мурованокуриловецького району

Автор: Сергій Категорія: Мурованокуриловецька РДА Створено: Субота, 01 липня 2017, 02:25

Впровадження роздільного збору твердих побутових відходів на території Мурованокуриловецького районуОднією з найбільш гострих екологічних проблем в даний час є забруднення навколишнього середовища побутовими відходами. На спеціальних полігонах, які призначені для поховання та утилізації відходів все менше і менше залишається вільного місця. Звалища твердих побутових відходів є джерелом забруднення атмосферного повітря, підземних і поверхневих вод. Мільйони тонн відходів на несанкціонованих звалищах не тільки не дають рости новій рослинності, яка виробляє кисень, вкрай необхідний для життя, але і забруднює навколишнє середовище.

В районі завершується  будівництво полігону твердих побутових відходів з сортувальною лінією біля  смт. Муровані Курилівці. На даний час проводиться робота із введення в експлуатацію полігону та проводяться пуско-налагоджувальні роботи сортувальної лінії для твердих побутових відходів.

В майбутньому для належної робота полігону та сортувальної станції необхідно запровадити роздільний збір твердих побутових відходів.

Роздільне збирання сміття передбачає попереднє його сортування населенням. Громадяни сортують відходи на дві фракції – органічну та змішану суху (решту), основна частина якої становить вторинну сировину.

Органічні рештки вивозять на полігон та компостують. Змішані сухі відходи будуть розвантажуватись на станції для сортування твердих побутових відходів,сортуватимуть та пресуватимуть.

Пеередбачається встановлення двох типів контейнерів – для харчових відходів (органічних рештків) та іншого сухого сміття.

Ми маємо усвідомити, що роздільний збір твердих побутових відходів в наших населених пунктах, в кожній садибі, залежить перш за все від кожного з нас. І саме ми повинні зробити все можливе для того, щоб районний центр, всі населені пункти району мали привабливий вигляд.

 

Мурованокуриловецька РДА

У вас немає прав для коментування