Майстер-клас із писанкарства пройшов у Мурованих Курилівцях

Автор: Сергій Категорія: Відділ культури Створено: Субота, 07 квітня 2018, 00:45

Майстер-клас із писанкарстваУкраїнський народ має невичерпну духовну скарбницю, в якій посіло славне місце – українська пісня, звичаї, обряди, традиції. Одним із основних обрядів є написання писанки., адже Писанка – це символ сонця, відродження, любові і краси. Писанкарство старовинне мистецтво наших пращурів. У сиву давнину писанка була оберегом, мала обрядове і магічне значення. Сьогодні вивчення писанкарства важливо для збереження наших коренів, нашого духовного спадку.

Сьогодні, 05 квітня в РБК «Жовтень»  відбувся майстер-клас по написанню Великодньої писанки.

Усіх присутніх з прийдешнім Великоднем привітали депутат обласної ради, голова громадської організації «Життя та розвиток громади» Білозір Лариса Миколаївна та голова районної ради Кушнір Сергій Вікторович,  і побажали усім, аби кожна писаночка, написана сьогодні, стала справжнім оберегом і принесла лише здоров’я, світло і радість, а Великодні свята принесли затишок і щастя у наші домівки!

Майстер-клас із писанкарства

Своїми знаннями та вміннями зі всіма присутніми поділилися майстри-писанкарки : Власова Ніна Захарівна, Нагорняк Оксана Сергіївна, писанкарки з с. Жван Попович Алла Миколаївна та Марецька Аліна Миколаївна.

Учасники майстер-класу з писанкарства дізналися про зміст закодованих символів, пізнали особливості розпису та навчилися розписувати писанки використовуючи традиційні орнаменти.

Майстер-клас із писанкарства

Майстер-клас із писанкарства

У вас немає прав для коментування