Виїзний прийом громадян у Долинянах і Кривхиженцях

Автор: Ольга Мосендз Категорія: Різне Створено: Вівторок, 20 березня 2012, 14:18

Ціни на молоко, відкриття дитсадка, благоустрій села - проблеми, які хвилюють жителів Долинян та Кривохиженець.

Минулої п’ятниці голова райдержадміністрації Володимир Анікеєнко, голова районної ради Василь Гук, керівники, спеціалісти управлінь, відділів РДА, окремих районних служб побували у Долиня­нах та Кривохижинцях.

На прийомі було порушено ряд важливих проблем, які хвилюють місцевих жителів. Найбільш болючим питанням є ціни на молоко, адже для більшості мешканців – це основний дохід. Люди скар­жились, що ціни на молоко низькі і це їх не влаштовує. Піднімались питання і про повернення знецінених заощаджень, виплат дітям війни, благоустрій села. На всі питання люди отримали вичерп­ні відповіді.

Ще однією важливою проблемою, яка хвилює жителів обох сіл, є відсутність дитячого садка, адже на території громади проживають 22 дитини дошкільного віку. Голова РДА дав доручення спеціа­лістам вивчити всі нюанси, щоб вирішити це питання найближчим часом. Керівник місцевого агроформування „Весна” Є.М. Гуменюк запевнив, що допоможе, адже він постійно опікується пробле­мами соціальної сфери громади. Треба сказати, що сільська рада на чолі з сільським головою В.С. Городинським тісно співпрацює з керівниками місцевих агроформувань.

У місцевій школі навчаються 20 дітей. Приміщення закладу типове, але є проблема в опаленні, на яке йдуть великі затрати – 70-80 тонн вугілля. Закінчують в навчальному закладі облаштовувати внутрішню вбиральню. На зустрічі з колективом закладу піднімались питання про життєдіяльність школи, відкриття дитсадка, ціни на молоко. В.М. Анікеєнко зауважив, що потрібно зробити все, щоб зберегти в селі школу. Побували того дня і в Долинянському сільському будинку культури та ФАПі. Приміщення ФАПу дуже старе, тому є необхідність перевести його в інше місце. Тож на прийомі йшла мова про пере­ведення фельдшерсько-акушерського пункту в приміщення школи, що значно зекономить витрати на опалення.

У Кривохижинцях медпункт також потребує іншого приміщення, більш зручного для жителів села. А в сільському клубі необхідно відремонтувати дах. Під час прийому в Кривохижинцях жителі зве­рнулись з прохання підсипати дорогу до Сніткова, адже до найближчої маршрутки людям доводиться йти по 7-8 км. Голова РДА запевнив, що це питання буде під контролем.Як засвідчив виїзний прийом, у Долинянах та Кривохижинцях існує ряд проблем, які потребують спільного вирішення.


За матеріалами Мурованокуриловецької РДА

У вас немає прав для коментування