Знаменівка і Ягідне: як живуть маленькі села

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Вівторок, 24 липня 2012, 20:18

У минулий четвер голова райдержадміністрації В.М. Анікеєнко продовжив виїзні прийми громадян у маленьких селах нашого району. Цього разу він та представники робочої групи побували у Конищівській територіальній громаді, де спілкувалися з жителями Знаменівки та Ягідного. Прийом громадян у Знаменівському сільському клубі дозволив вивчити найбільш важливі проблеми людей. Одна з них – це потреба у ремонті місцевого закладу культури, до якого приходить чимало сільської молоді. Є потреба у заміні стільців в актовій залі. Про це та інше говорила на зустрічі завідуюча сільським клубом.

Знаменівка і Ягідне: як живуть маленькі села

Не менш актуально звучали на прийомі й запитання від людей похилого віку, яких у Знаменівці вистачає. Зокрема, йшлося про повернення заощаджень Ощадбанком, тарифи на електроопалення, оформлення субсидій, доплати до пенсій дітям війни та інше. Серйозною проблемою для місцевих жителів є повернення коштів, яке заборгувало їм за здане молоко підприємство «Корзи». При цьому люди, які зверталися по допомогу, у свій час не уклали відповідних договорів з цим підприємством, що ускладнює можливість повернення згаданих коштів.

Звичайно, як і в інших селах, порушувалось питання ремонту доріг. Є потреба в облаштуванні вуличного освітлення села. Все це вимагає від Конищівського сільського голови А.С. Смілянця пошуку варіантів вирішення згаданих проблем. Під час перебування у Знаменівці голова РДА В.М. Анікеєнко ознайомився з умовами в закладах соціальної сфери, цікавився іншими питаннями життєдіяльності місцевої громади.

У Ягідному в сільський клуб прийшло чимало людей – майже половина жителів села. Було серед них багато дітей та молоді. Спілкування з людьми відбувалося навколо таких питань, як соціальний захист пільгових категорій громадян, виплата однієї тисячі гривень заощаджень Ощадбанком, пенсійне забезпечення, видача зерна за оренду земельних паїв, покращення мобільного зв’язку.

Знаменівка і Ягідне: як живуть маленькі села

Окремо порушувались питання автобусного сполучення з райцентром, покращення медичного обслуговування жителів, ремонту доріг, облаштування вуличного освітлення, забезпечення пільговим скрапленим газом, пільгового перевезення та інші. У селі люди утримують 30 корів і тому питання ціни на молоко для них досить актуальне. Як скаржились мешканці Ягідного, Могилів-Подільський молокозавод заборгував їм за молоко, а ціна на нього дуже низька. Як зазначив голова райдержадміністрації В.М. Анікеєнко, над вирішенням проблеми на ринку заготівлі молока працюють не лише на районному і обласному рівнях, а й в Кабінеті Міністрів. Тому слід очікувати, що відбудуться зміни на краще і селяни відчують підтримку з боку держави.

Як показали прийоми громадян в Знаменівці та Ягідному, у цих маленьких селах є чимало проблем. Вони хвилюють не лише місцевих жителів, а й представників влади. Їх вирішення можливе лише спільними зусиллями і є всі сподівання, що це відбудеться найближчим часом.


За матеріалами Мурованокуриловецької РДА

У вас немає прав для коментування