Виїздний прийом в Немерчанській територіальній громаді

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Вівторок, 24 липня 2012, 11:15

Тривають виїзні прийоми громадян у невеликих селах нашого району. Найбільше таких населених пунктів – на території Немерченської громади, де сільським головою А.О. Михайленко.

Розпочався прийом громадян на станції Немерче, де нараховується 35 мешканців. У приміщенні станції відповіді на запитання давали голова РДА В.М. Анікеєнко, начальник управління праці та соціального захисту населення РДА Т.І. Войтенко, начальник управління Пенсійного фонду у районі Т.С. Реморова, заступник начальника відділу Держкомзему у нашому районі А.О. Телепньова та головний спеціаліст загального відділу апарату РДА О.А. Смешняк. У розмові з жителями станції Немерче йшлося про забезпечення їх хлібом і товарами найпершої необхідності, автобусне спо­лучення з райцентром, ремонт місцевої дороги. Сьогодні у місцевих мешканців є можливість кожного вівторка та п’ятниці купувати свіжий хліб.

Життя на станції дещо відрізняється від інших населених пунктів, адже тут проходять потяги міжміського сполучення. Проте, на жаль, останнім часом вони тут не зупиняються, а їдуть далі. Прийом громадян у селі Струсово, де нараховується 40 жителів, відбувся безпосередньо на вулиці. Оскільки тут переважають люди похилого віку, то їх запитання стосувалися покращення медич­ного обслуговування, виплати заощаджень з Ощадбанку, нарахування пенсій, оформлення субсидій. Прикро людям за те, що, пропрацювавши чимало років у місцевому радгоспі, досі не мають у своїй власності земельного паю, як жителі інших громад. Інвестор, який працює на місцевих землях, що за родючістю є найкращими в нашому районі, засіяв їх соняшником. Жителі Струсово ви­словили побажання, щоб на полях також колосилась пшениця та інші культури.

Далі дорога привела нас у маленький населений пункт Кукавка, де проживає лише 10 мешканців. Спілкуючись з ними, представники робочої групи переконались, що жити тут нелегко. Але люди звикли до цього і впродовж року трудяться, щоб мати хліб і до хліба. Продукти харчування їм привозять регулярно, що дуже важливо в такій глибинці. Представники робочої групи не лише поціка­вилися, як живеться у Кукавці, а й відповіли на запитання її мешканців. Людей запевнили, що про них не забудуть, а їхні проблеми не залишаться поза увагою.

Завершувався виїзний прийом громадян в селі Вінож. До місцевого клубу-бібліотеки, який знаходиться в хорошому стані, прийшли люди переважно похилого віку. В досить емоційній формі вони порушили питання розпаювання або роздержавлення земель колишнього господарства, що з об’єктивних причин є досить складною процедурою. Всім зрозуміло, що несправедливо, аби люди за­лишались без своєї землі. Вирішення цього питання сьогодні перебуває на контролі в обласній державній адміністрації, а голова райдержадміністрації В.М. Анікеєнко запевнив, що з свого боку зробить все можливе, аби місцеві селяни отримали те, що належить їм за законом. Жителів Віножа ця проблема хвилює вже не перший рік і є приводом для незадоволення та соціальної напруги. Були на прийомі зауваження і до автобусного сполучення з райцентром, яке бажає бути кращим. Не менш гострим було питання щодо ціни на молоко. Всього у Віножі утримують 60 корів, а моло­ко заготовляють два підприємства – з Жмеринки і Шаргорода. Ціну 1,80 грн. за літр молока люди називали знущанням над своєю працею. Крім цього, у Віножі місцеві прихожани зверталися по допомогу у реставрації православної церкви.

Під час перебування на території сільської ради голова РДА В.М. Анікеєнко оглянув заклади соціальної сфери, зокрема, побував у дитячому садку с. Немерче, де за кошти сільської ради прово­диться якісний ремонт. Всього дитсадок відвідує 25 дошкільнят. Всі питання, з якими зверталися жителі сіл Немерченської територіальної громади, перебувають на контролі у районній державній адміністрації. Проводиться робота над успішним вирішенням порушених людьми проблем.


За матеріалами Мурованокуриловецької РДА

У вас немає прав для коментування