Вшанували митців нашого району

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Понеділок, 21 травня 2012, 22:51

Вшанували митців нашого районуНещодавно у районній картинній галереї відбулося мистецьке свято.

18 травня щороку у всьому світі відзначають Міжнародний день музеїв. Районна картинна галерея також є музейним закладом, основними експонатами якого є картини та інші зразки професійного і самодіяльного образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. З нагоди свята у галереї відбулось вшанування самобутніх митців, на яких багатий наш край.

Ми пишаємося тим, що в картинній галереї є зразки високохудожніх творів нашого славетного земляка Федора Зотиковича Коновалюка, – підкреслив завідуючий галереєю Анатолій Васильович Драганюк. – Саме з цієї невеликої колекції картин, подарованих дружиною живописця Тамарою Іванівною, починається народження і розвиток галереї.

Тут виставлялися твори наших земляків: українського художника- архітектора Юрія Химича, відомого українського скульптора Володимира Смаровоза; свої персональні виставки представляли самодіяльні митці Михайло Мамей, Тетяна Мамей, Валерій Даниш, Антоніна Кирилюк, Майя Смик з Мурованих Куриловець, Микола Бабій з Обухова, Володимир Трачук з Бахтина, Ганна Рудковецька з Жвану, Віктор Мельник з Наддністрянського, В’ячеслав Єрмаков з Роздолівки та ряд інших. Шанувальники образотворчого мистецтва добре пам’ятають виставки картин Бориса Остаповича з Мурованих Куриловець та Петра Дерев’янка з Попелюх.

Анатолій Васильович представив на святі нові імена: художника родом з Михайловець Миколу Григоровича Олійниченка та Каріне Кіракосян з Немерчого. Приємно, що в районі росте ціла плеяда юних художників, які експонують свої твори в картинній галереї. Велику роботу по розвитку їх здібностей і талантів проводять в районному Будинку дитячої і юнацької творчості, в ряді шкіл і навчально-виховних комплексів.

На святі присутні могли відвідати музейну кімнату Федора Коновалюка, переглянути виставку творчих робіт відомого фотомайстра Миколи Гнисюка, виставку образотворчого мистецтва «Краса України – Поділля», присвячену 80-річчю Вінницької області, а також роботи лауреатів та учасників конкурсу на здобуття мистецької премії імені Ф.З. Коновалюка.

Вшанували митців нашого району

Митців району з святом щиро привітав голова райдержадміністрації Володимир Анікеєнко, який високо оцінив їх внесок у творчу палітру мистецтва нашого району, назвав найкращих майстрів, які своєю творчістю прославляють наш край. На окрему подяку заслужив завідуючий районною картинною галерею А.В. Драганюк, який не один рік займається пошуком і відкриттям нових талантів.

Вшанували митців нашого району

Голова РДА В.М. Анікеєнко та голова районної ради В.А. Гук нагородили дипломами лауреатів мистецької премії імені Ф.З. Коновалюка Миколу Бабія з Обухова та Богдана Ясенюка з школи-гімназії №1 райцентру. Крім цього, було вручено відзнаки і подарунки юним учасникам конкурсу дитячих малюнків «Краса України – Поділля», серед яких були Світлана Пономаренко з Наддністрянського, Ігор Луп’як з Рівного, Анастасія Слободянюк, Андрій Гордійчук, Анастасія Нагорняк, Діана Сауляк з Мурованих Куриловець та багато інших. Від імені першого заступника голови ОДА, депутата обласної ради І.М. Мовчана щирі вітання учасникам свята передала депутат районної ради від Партії регіонів Антоніна Пскова, а також вручила подарунки від підприємства «Кряж». Антоніна Петрівна оголосила про новий мистецький конкурс «Вклоняюсь тобі, Україна», підсумки якого буде підбито на День Незалежності. Свої враження про діяльність картинної галереї висловили юна художниця Світлана Пономаренко, начальник відділу у справах сім’ї та молоді РДА Лариса Химич, шанувальниця мистецтва Марія Мельник, художник Михайло Мамей.

Святковий настрій учасникам заходу подарували юні артисти з Мурованокуриловецької школи-інтернату, а також Софійка Костянець, Ярослав Альошечкін, Яна Попович та Діана Лисак. Присутні із задоволенням переглядали виставки картин, на які районна картинна галерея щодня запрошує всіх бажаючих.


За матеріалами Мурованокуриловецької РДА

У вас немає прав для коментування