Хабар у 230000 приписують голові Мурованокуриловецької райдержадміністрації.

Автор: Мирослава СОКОЛОВА Категорія: Різне Створено: Середа, 01 квітня 2009, 17:42
Чистка голів та суддів на Вінниччині триває

«Того дня ми затримались на нараді до пів на першу дня, – розповів телефоном заступник затриманого голови райдержадміністрації Іван Гончар, зараз він виконує обов’язки свого шефа.

– Коли повернувся з обіду на роботу, в кабінеті голови було багато правоохоронців, а також інших людей. Всередину нікого не пускали. Згодом голову вивели й, посадивши у машину, повезли у Вінницю. Забрали також і начальника районного управління земельних ресурсів».

Іван Гончар пригнічено каже, що ситуація в адміністрації склалась важка, й порівнює її з весіллям, яке відбулось без нього.

«Коли я прийшов, це весілля вже відбулось. Часом і справжнє «весілля» не вдається, а тут такі нерадісні події»,– зітхає Іван Гончар.
Як стало відомо від компетентного джерела, яке заслуговує на довіру редакції, посадовці намагалися взяти хабар за надання земельних ділянок. За цю послугу сприяння у виділенні земельної ділянки площею 40 га, за однією із версій, голові райдержадміністрації заплатили 230 тисяч гривень, за іншою – 280 тисяч гривень. Його ймовірного спільника, начальника управління земельних ресурсів району, підозрюють у взятті хабара в сумі 210 тисяч гривень.

Обласна прокуратура вже порушила дві справи, щоправда, окремо по кожному з фігурантів. Якщо посадовцям суд доведе вину, то, згідно з чинним законодавством, голову районної адміністрації можуть позбавити волі строком від 8 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права займати керівні посади терміном три роки. Начальника управління земельних ресурсів суд у разі доведення обвинувачення у хабарництві може позбавити волі на термін від 5 до 10 років, також з конфіскацією майна та позбавленням права протягом 3 років обіймати відповідні посади.

На посаді голови районної адміністрації підозрюваний працює четвертий рік. До того він був директором однієї із шкіл Мурованих Курилівців. Із достеменних джерел відомо, що в той час вирізнявся серед інших керівників району як активний борець за справедливість і правопорядок. У районній прокуратурі пам’ятають його за багаточисельними листами, в яких колишній директор школи звинувачував тодішню владу й підприємців у незаконній діяльності.

Як розповів Іван Гончар, затриманий голова має сина та доньку, які живуть у Києві. Донька працює в засобах масової інформації. У Мурованих Куриловцях проживає дружина.

У подібній ситуації опинився і заступник керівника одного з управлінь Вінницької міської ради. Він погорів на хабарі за сприяння в оформленні документів на право власності на “колясочну”, переобладнану під квартиру.

Прокуратура області за цим фактом також порушила кримінальну справу. Розслідування мурованокуриловецького випадку триватиме протягом місяця, після чого будуть відомі обставини та деталі справи. Слідкуйте за публікаціями.

Мирослава СОКОЛОВА

За матеріалами "33-го каналу"

У вас немає прав для коментування