Селяни збирають підписи на підтримку голови райдержадміністрації

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Четвер, 09 квітня 2009, 21:00

3 квітня губернатор Вінниччини Олександр Домбровський надіслав президенту Вікторові Ющенку подання на звільнення з посади голови Мурованокуриловецької райдержадміністрації Володимира Ревуцького, 56 років.

За даними правоохоронців, 30 березня глава району за сприяння у виділенні ділянки у 40 га узяв 230 тис. грн хабара. Того ж дня затримали районного начальника відділу земельних ресурсів 53-річного Віталія Телепньова. За ці ж 40 га він отримав 105 тис. грн.

— Це підстава! Володя мені також це сказав, — запевняє дружина Ревуцького Людмила Митрофанівна. — Та не міг він цього зробити! Все життя за інших більше, ніж за себе, переживав. Не думайте, якщо був головою райдержадміністрації, то багачем став. Додому нічого не тягнув. Ми жили і живемо у звичайній хаті, не в хоромах. От діти приписані при сільраді. Зараз працюють у Києві, знімають квартири.

Ревуцький із родиною живе у селі Снітків за 15 км від райцентру. Посаду голови району обіймав чотири роки. З 1975 до 2005 року працював у Снітківській школі: з 1982 директором, доти вчителем української мови та літератури. Нині закладом керує його дружина.

— Коли 1996 року нашу школу хотіли закрити, то Володя добився, аби її залишили, — продовжує Ревуцька. — Був депутатом сільської та райради. А мене люди попросили, щоб я стала директором школи.

Сьогодні Володимир Ревуцький перебуває у Вінниці в обласній лікарні.

— Ще до скандалу в нього відказала нирка, він тільки тиждень як з нашої районної лікарні повернувся, — додає дружина. — А тут знову стало погано.

Обов’язки керівника райдержадміністрації зараз виконує колишній заступник Ревуцького Сергій Ладан. Жителі Сніткова збирають підписи на підтримку колишнього голови.

26 березня на хабарі затримали заступника начальника міського управління житлового господарства 57-річного Валерія Кожухаря. Чиновника звинувачують у тому, що за приватизацію службового приміщення в  ”малосімейці” на просп. Юності у Вінниці взяв 10 тис. грн.

— Наступного дня Кожухаря звільнили за статтею, — говорить заступник вінницького мера Володимир Слишинський. — Йому спочатку пропонували звільнитися самому. Він відмовився.

— І так буде з кожним, хто свої брудні руки пхатиме до чужих карманів, — додає міський голова Володимир Гройсман, 31 рік.

Кожухар лежить в одній із лікарень Вінниці. У нього запалення легенів.

Кажуть, що в день арешту чиновника хабарі пропонували й іншим працівникам мерії. Зокрема другому заступникові начальника управління житлово-комунального господарства Сергієві Кушніру. Від грошей той категорично відмовився. О пів на другу ночі його на машині ВАЗ-21099 зупинили працівники Державтоінспекції. Кушнір був напідпитку. Оформили протокол. Справу передали до суду.

Ревуцький і Кожухар — члени партії ”Наша Україна”.

 


Аріна КАНТОНІСТОВА

За матеріалами gazeta.ua

У вас немає прав для коментування