Померла маленька дівчинка, якій ампутували руку

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Четвер, 19 січня 2017, 23:48

Як ми повідомляли раніше, у грудні минулого року в Мурованокуриловецькій районній лікарні через недогляд лікарів ампутували руку півторарічній Вероніці Сімченко. Згодом дитину перевезли до Вінницької обласної дитячої лікарні, де вона днями померла, так і не прийшовши до тями.

– Дитина мала вроджені проблеми зі здоров'ям, на свій вік вона ще не тримали голівки та не сиділа. В неї був досить рідкісний діагноз: «хвороба обміну речовин» – коли в дитячому організмі не вистачає певних життєво-необхідних ферментів на рівні клітинного обміну. Весь час дівчинка була без свідомості. Стан дитини з того часу, коли її привезли до нас і до її смерті був досить важким, певно його спричинила якась інфекція, через яку відбулося ускладнення хвороби, – прокоментувала трагедію заступник головного лікаря ВОДКЛ Оксана Моравська.

Батько дівчинки Василь Сімченко розповів, що до останнього вірили в одужання Вероніки. За його словами родина, де є ще двоє малолітніх дітей, вже витратила на лікування найменшенької 60 тисяч гривень, продавши корову та залізши у борги. Також чоловік додав, що з районної лікарні, де скалічили немовля, жодного разу навіть не подзвонили і не поцікавилися долею пацієнтки. Хоча медсестер, що не доглянули дитину, звільнили з роботи. Попри те, що  родичі дівчинки не хочуть судитися, поліція відкрила кримінальне провадження за ст.140 ч.2 Кримінального кодексу України «Неналежне виконання службових обов'язків».

– Буде проведено судово-медичну, після якої зможемо дізнатися, хто винен у нанесені шкоди здоров'ю дитини, та висунемо обвинувачення. Згідно із цією статтею винному загрожує обмеження волі до п'яти років, або позбавлення волі до трьох років, – зазначила прес-офіцер поліції Вінниччини Анна Олійник.

Поховають маленьке янголятко Вероніку 20 січня, у селі Бахтин Мурованокуриловецького району.

Батьки понесли чималі витрати на лікування дитини, тож всі бажаючі можуть допомогти, перерахувавши кошти на картку ПриватБанку: 5168 7573 0127 4470 Віта Сімченко.

У вас немає прав для коментування