Податкова інформує (30.09.2013)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Понеділок, 30 вересня 2013, 23:50

Презентація першого підручника з спецкурсу "Основи податкових знань"
Презентація першого підручника з спецкурсу "Основи податкових знань"
27 вересня в Мурованокуриловецькій школі–гімназії №1 відбулася презентація першого підручника зі спецкурсу «Основи податкових знань», який розробило Міністерство доходів і зборів спільно з Міністерством науки і освіти України. Спецкурс покликаний сприяти формуванню податкової культури підростаючого покоління, створенню позитивного іміджу сумлінного платника податків та підвищенню рівня добровільної сплати податків.

Про новий проект дев’ятикласникам розповіли заступник начальника Могилів-Подільської ОДПІ, начальник Мурованокуриловецького відділення Олег Ліщина та головний державний інспектор Тетяна Хоптова.

Звертаючись до школярів як до майбутніх платників податків, Олег Ліщина підкреслив, що виховання у молоді правової та економічної культури, почуття відповідальності та поваги до законодавства України є нагальною потребою сьогодення.

Школярі вивчатимуть історію виникнення і розвитку податків у світі та в Україні, від Київської Русі до сьогодення. Діти зможуть дізнатися, які є види податків і зборів, які з них сплачує їх родина, як їх обчислювати та сплачувати. Підручник містить багато практичних завдань. Наприклад, діти зможуть самостійно обчислити суму ПДВ, що сплачується при покупці товару, чи прорахувати суму видатків і доходів державного бюджету, що дасть їм розуміння про принципи формування головного кошторису країни.

Куди вкладає інвестиції Міністерство доходів - розповіла членам Громадської ради Ірина Зленко

Чергове засідання членів Громадської ради відбулось в приміщенні Головного управління Міндоходів у Вінницькій області. Питання, що розглядались, - як і за якими напрямками працюватиме дорадчий орган. Відтак, було затверджено положення про Громадську раду, план роботи до кінця року та регламент роботи комісій Громадської ради.

Виступаючи на засіданні, начальник Головного управління Міндоходів у області Ірина Зленко повідомила членам Ради про нову ініціативу Міністерства доходів і зборів – впровадження спец-курсу для школярів „Основи податкових знань”. У нинішньому році факультативні заняття з фінансової та податкової грамотності вже мають можливість відвідувати учні дев‘ятих класів загальноосвітніх шкіл Вінниччини. „Ця ініціатива Міністерства доходів і зборів України має принести плідний результат. Це - своєрідна інвестиція в майбутнє” - зауважила Ірина Зленко. За її словами, в рамках нової програми вже розробляються графіки відвідування учнями обласних Центрів обслуговування платників податків. Нагадаємо, що сьогодні ЦОППи відкриті в усіх 10 об’єднаних державних податкових інспекціях та в 4 відділеннях ОДПІ. До кінця року планується відкриття центрів ще у 3 відділеннях державних податкових інспекцій.

Про іншу ініціативу Міністерства доходів і зборів - електронне декларування, яке нині активно форсується на Вінниччині, повідомив очільник Вінницької митниці Геннадій Федик. За його словами, в 2013 році досягнуто стовідсоткового оформлення митних декларацій на бланку єдиного адміністративного документа в електронному вигляді. Для порівняння: за 9 місяців 2012 року цей показник становив 30%. Члени Громадської ради цілком позитивно оцінили прагнення Міндоходів у створенні в державі сприятливого бізнес-клімату та виявили бажання брати активну участь у цьому процесі.

Головне управління Міндоходів у Вінницькій області

 

З початку року Вінницька митниця Міндоходів виявила понад 520 порушень митних правил

З них, як зазначає начальник Вінницької митниці Міндоходів Геннадій Федик, 76 відсотків або 399 випадків зафіксовано щодо товарів підакцизної групи на більш ніж 0,5 млн.грн.

Зокрема, 206 раз контрабандним шляхом через митні пункти пропуску Вінниччини намагалися провезти алкогольні напої, у т.ч. вино домашнього виробництва, горілку та коньяк виробництва Придністров’я. За 8 місяців 2013 року було вилучено 9939 л алкоголю на суму 156 871 грн.

Наступними за кількістю порушень стали тютюнові вироби молдавського виробництва – 189 випадків (понад 378 тис. сигарет) на суму 80 418 грн.

Мали місце – 4 випадки порушень при перевезенні транспортних засобів на суму 264 240 грн.

Відкрито нові рахунки для сплати єдиного внеску

Міністерство доходів і зборів України повідомляє, що з метою реалізації норм Закону України від 04.07.2013 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи» вчора, 19 вересня, було відкрито нові рахунки в органах Державної казначейської служби для зарахування єдиного внеску.

Номера рахунків розміщено на веб-порталі Міндоходів у розділі «Реєстри».

Відкриті рахунки заблоковані, про введення їх в дію буде повідомлено додатково.

З остаточного вирішення усіх питань щодо рахунків, на які буде перераховуватися єдиний внесок, платникам слід звертатися до органу доходів і зборів за місцем взяття їх на облік як платників єдиного внеску.

Нагадаємо, що у вересні всі процедури щодо прийняття та оброблення звіту про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та обліку сплати страхових коштів у картках особових рахунків платників здійснює Пенсійний фонд, тому саме на його адресу потрібно надсилати звіти про суми нарахованого соцвнеску.

 

У вас немає прав для коментування