Податкова інформує (14.05.2013)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Вівторок, 14 травня 2013, 22:36

Взято участь в благодійній акції

Вже традиційно, в переддень свята Великодня працівники Мурованокуриловецького відділення разом з представниками спілки підприємців району відвідали Мурованокуриловецьку школу інтернат санаторного типу, в якій навчаються і діти- сироти, які потребують підтримки. . Завдяки благодійній акції, в якій взяли участь податківці та підприємці району, придбаний літній одяг та взуття для Колісник Катерини, Драчука Сергія та Равніс Ярослава. Також разом з однокласниками дітей запросили на день «відкритих дверей» в Мурованокуриловецькому відділенні Барської МРДПІ.

Декларуй! Україну будуй!

Закінчилась кампанія декларування доходів громадян одержаних в 2012році. В цьому році свої доходи та майновий стан в Мурованокуриловецькому відділенні Барської МРДПІ задекларували 227 громадян. Податкові зобов’язання виникли у 113 декларантів, 53 із них задекларували дохід від спадщини. В цілому, до бюджету надійшло понад 130тис.грн., із них від декларування спадщини - 120тис.грн. Податковою знижкою скористались 112громадян на суму понад 97 тис.грн.

Врахування витрат фізичною особою-підприємцем

Фізична особа-підприємець, який обрав загальну систему оподаткування доходів від провадження господарської діяльності, має право враховувати витрати для визначення об’єкта оподаткування на підставі первинних документів, що підтверджують такі витрати. При складанні первинних документів, слід дотримуватися загальних правил їх оформлення, передбачених для ведення бухгалтерського обліку в Україні.

Первинні документи можуть бути складені на паперових або машинних носіях і повинні мати такі обов’язкові реквізити:

  • назву документа форми;
  • дату і місце складання;
  • назву фізичної особи
  • підприємця, від імені якого складено документ;
  • зміст та обсяг господарської операції, одиницю виміру господарської операції;
  • посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення;
  • особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції.

Такі вимоги до складання первинних документів передбачені частиною другою ст. 9 Закону України від 16.07.1999р. № 996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (із змінами та доповненнями).

Нагадаємо, первинний документ – це документ, який містить відомості про господарську операцію та підтверджує її здійснення.

Сплата податку на нерухомість відмінну від землі

Відповідно до пп.265.7.1 п.265 ст.265 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) обчислення суми податку з об’єктів житлової нерухомості, які знаходяться у власності фізичних осіб, проводиться органом державної податкової служби за місцезнаходженням об’єкта житлової нерухомості.

Податкові органи обчислюють суму податку на нерухоме майно для фізичних осіб та до 1 липня звітного року за місцезнаходженням об’єкта житлової нерухомості надсилають платіжні реквізити та податкове повідомлення-рішення про суму податку, що підлягає сплаті.

Якщо фізична особа не згодна з розрахунками сум податку органу ДПС, вона має право звернутися до податкового органу для звірки даних щодо об’єкта оподаткування на підставі документів, які підтверджують право власності на нерухомість.

Оподаткування спадщини, отриманої нерезидентом

Фізична особа - нерезидент, яка отримала спадщину (подарунок) від фізичної особи – резидента, зобов’язана сплатити податок на доходи фізичних осіб до нотаріального оформлення успадкованого (подарованого) об’єкта, за ставкою 15% та/або 17% в залежності від розміру бази оподаткування в календарному місяці. При цьому, річна декларація про майновий стан і доходи не подається.

 

Сектор взаємозв’язків із засобами масової інформації
та громадськістю Мурованокуриловецького відділення Барської МДПІ

У вас немає прав для коментування