Податкова інформує - 31.08.11

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Середа, 31 серпня 2011, 14:53

До уваги суб’єктів господарювання!

Однією з вимог закону „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів” є - розміщення керівництвом різних закладів наочної інформації у місцях, де заборонене чи дозволене куріння. Закон вимагає позначити табличками з текстом „Місце для куріння. Куріння шкодить Вашому здоров’ю!” спеціально відведені для куріння місця. Якщо куріння заборонено, то це також має бути позначено спеціальною табличкою. Податкова зобов’язана перевіряти їх наявність.  

Так, проведені податківцями протягом першого півріччя 2011 року перевірки засвідчили, що близько 12% порушень (521 випадок з 4281), виявлених у діяльності суб’єктів господарювання, що торгують алкоголем та тютюном, є саме відсутність наочної інформації про заборону чи дозвіл куріння.

Нагадаємо, що до порушників в даному випадку вживаються фінансові санкції (штраф 3400 грн.). Закликаємо керівників підприємств та закладів, що здійснюють торгівлю алкогольними та тютюновими виробами, виконати вимоги Закону. Крім того, цим Законом забороняється продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особами, які не досягли 18 років. Продавець зобов'язаний отримати у покупця паспорт або інші документи, які підтверджують вік такого покупця, якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку. До суб'єктів господарювання, що не дотримуються цих вимог Закону застосовуються фінансові санкції (штраф 6800 гривень).

****

Плата за землю громадянами – власниками землі та землекористувачами в 2011 році була темою брифінгу, проведеного заступником начальника Барської МДПІ Олександром Неселовським з журналістами району. Зокрема він повідомив, що раніше громадяни – платники земельного податку повинні були сплачувати податок двічі на рік рівними частинами: до 15 серпня та до 15 листопада. З прийняттям Податкового кодексу сплата здійснюється впродовж 60 днів з дня вручення повідомлення-рішення. Громадянами у сільській та селищній місцевості земельний податок може сплачуватися через каси сільських (селищних) рад за квитанцією про приймання податкових платежів. Але, якщо сума податкового зобов’язання з плати за землю, не сплачена протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, нараховується пеня, відповідно до ст. 129 Податкового кодексу України.  

Також він відзначив, що в зв’язку з прийняттям Податкового кодексу податкове навантаження на громадян – землевласників та землекористувачів не збільшилось.

У вас немає прав для коментування