Податкова інформує (28.03.2012)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Середа, 28 березня 2012, 22:42

Державні службовці декларують доходи

Задекларувати свої доходи мають всі особи уповноважені на виконання функцій держави , в тому числі, державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядування, особи які претендують на зайняття посад державних службовців або посад в органах місцевого самоврядування, а також судді , кандидати на обрання суддею. Про це, на зустрічі з журналістами, розповів заступник голови комісії з реорганізації Барської МДПІ Олександр Неселовський . Зокрема він наголосив , що вищеназваним декларантам непотрібно подавати Декларацію про майновий стан і доходи, достатньо лише заповнити додаток 7 до декларації Відомості про майно , доходи, видатки і зобов’язання фінансового характеру за 2011рік. Фахівцями Мурованокуриловецького відділення Барської МДПІ активно проводиться роз’яснювальна робота з питань декларування,, зокрема, зустрічі, «круглі столи» та семінари, надаються консультації та практична допомога в заповненні звітності.

Зменшилась кількість перевірок

Завдяки детальному доперевірочному аналізу та ризикоорієнтовному відбору платників податків, майже вдвоє зменшилась кількість документальних перевірок суб’єктів господарювання. І це, в першу чергу свідчить про ріст податкової культури платників податків. Якщо за перший квартал 2011року було проведено 5перевірок суб’єктів підприємницької діяльності - юридичних осіб, то за аналогічний період цього року лише 3. При цьому сума донарахувань залишилась на рівні відповідного періоду минулого року, а саме- 130тис. грн., які повністю перераховані до бюджету.

Легалізація доходів на порядку денному

Основним джерелом наповнення бюджету Мурованокуриловецького району є податок на доходи фізичних осіб, на другому місці – плата за землю. Саме тому, цим податкам податкова служба району приділяє значну увагу. Тісно співпрацюють податківці району з органами виконавчої влади. Керівників підприємств, які несвоєчасно чи виплачують заробітну плату, або розмір її менший мінімальної запрошують на заслуховування комісії , створеній при районній державній адміністрації, членом якої є заступник начальника Барської МДПІ, Олександр Неселовський. Неодноразово темою засідання комісії було питання своєчасної плати за оренду земель. Крім того в Мурованокуриловецькому відділенні Барської МДПІ створено робочу групу для проведення аналізу фінансово-господарської діяльності підприємств, які допустили виплату заробітної плати на рівні , нижчому від законодавчо встановленого. Так з початку року робочою групою опрацьовано діяльність 11 суб’єктів господарювання, з них 5- ситуацію виправили.

Проводиться конкурс «Податки очима дітей»

Нещодавно відбулась зустріч податківців району з учнями в Мурованокуриловецькому будинку творчості школярів та молоді.

Залучати учнів до податкової культури можна і потрібно. Про це свідчить їх зацікавленість та бажання взяти участь в творчому конкурсі “Податки очима дітей”, який проводиться з ініціативи податківців.

Мета його - виявлення сприйняття дітьми ролі, значення та місця податків у житті суспільства, держави, громадян.

Позитивним є те, що вчителі шкіл нашого району та працівники будинку творчості охоче підтримують ініціативу податківців щодо проведення бесід про податки, лекцій на податкову тематику з ціллю успішного проведення конкурсу.


Мурованокуриловецьке відділення Барської МДПІ

У вас немає прав для коментування