Податкова інформує (26.04.2012)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Четвер, 26 квітня 2012, 13:31

До уваги платників податків

Відповідно до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків та пункту 70.7 статті 70 Податкового кодексу України фізичні особи–платники податків зобов'язані подавати органам ДПС відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи–платника податків або повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті), протягом місяця з дня виникнення таких змін. Про зміну даних, зокрема прізвища, імені і тому подібне, фізичні особи інформують шляхом подання Заяви за ф. № 5ДР. Неподання або порушення порядку подання платником податків інформації для формування та ведення Державного реєстру фізичних осіб–платників податків тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 85 гривень. Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 170 гривень.

До уваги платників єдиного податку

Звертаємо вашу увагу, що згідно підпункту «а» пункту 5 розділу ІІ Закону №4014 від 04.11.2011 р. Свідоцтва про сплату єдиного податку і Патенти про сплату фіксованого податку видані на 2011 рік є дійсними до отримання нового Свідоцтва, передбаченого цим Законом, але не пізніше ніж до 1 червня 2012 р. Тому, всім платникам єдиного податку необхідно протягом травня місяця поточного року замінити Свідоцтва, строк дії яких закінчується на нові.

Працює «Пульс податкової»

Новий проект «Пульс податкової», запроваджений з ініціативи Голови ДПС України Олександра Клименка став дієвою формою виявлення протиправних дій або бездіяльності працівників податкової служби. За телефоном (044)284-00-07 ви можете звертатись зі скаргами на неправомірні дії працівників ДПСУ з 8.30 до 19.30. В неробочий час працює автовідповідач.

Запитували-відповідаємо

Чи можна подати податкову декларацію про майновий стан і доходи у зв’язку із застосуванням права на податкову знижку після 1 травня поточного року?

Фізичні особи, які мають право на нарахування податкової знижки, подають податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року до кінця податкового року, тобто граничний термін подання декларації не обмежується 1 травня поточного року.

Чи необхідно платникам податку щороку подавати заяву про застосування податкової соціальної пільги?

Нормами Податкового кодексу України не передбачено щорічне подання заяви про застосування податкової соціальної пільги. При цьому якщо у платника податків виникає право на застосування пільги з інших підстав, ніж зазначені у попередній заяві, то такий платник повинен подати нову заяву з відповідними підтвердними документами.


Мурованокуриловецьке відділення Барської МДПІ

У вас немає прав для коментування