До уваги суб’єктів підприємницької діяльності

Автор: ПДА Категорія: Податкова інформує Створено: Субота, 11 грудня 2010, 05:39

Якщо ви бажаєте в 2011році бути платниками єдиного податку, вам необхідно не пізніше 16 грудня 2010 року подати до податкової інспекції за місцем проживання заяву, форму якої для фізичних осіб – підприємців затверджено Наказом ДПА України №599 від 29.10.1999р., а для юридичних осіб – Наказом ДПА України №555 від 12.10.1999р.

****

Із 1 грудня розмір мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних осіб - 922 грн.

Розгляд звернень громадян - забезпечення їх прав і законних інтересів

Партнерські відносини між органами державної податкової служби та платниками податків слід будувати на основі взаємної поваги і неухильного дотримання податкового законодавства.

Забезпечення довіри громадян до органів податкової служби є одним з тих питань, без вирішення яких неможливе просування вперед. Одним з завдань, що сьогодністоять перед фахівцямидержавної податкової служби – є забезпечення надійного захисту прав та законних інтересів громадян, які вони відстоюютьзвертаючись до податкової служби. Право на звернення кожного громадянина України гарантують Конституція (ст..40) та Закон України «Про звернення громадян» №396/96-ВР від 02.10.1996р.

Робота зі зверненнями громадян є важливим напрямком роботи податківців у Мурованокуриловецькому відділенні Барської МДПІ. Звернення, які надходять від громадян підлягають об’єктивному та вчасному розгляду. Жодне звернення не залишається поза увагою.

Проведений аналіз звернень свідчить про наступне: за січень–листопад працівниками податкової служби району розглянуто 15 звернень, з них 14 на особистому прийомі у керівника відділення. Питання, порушені у зверненнях стосувались в основному роз’яснення окремих норм чинного законодавства.

Для зручності платників податків у приміщенні Мурованокуриловецького відділення Барської МДПІпостійно діє приймальня громадян, куди вони можуть звернутись та вирішити питання, які їх хвилюють. 

Особистий прийом громадян посадовими особамиМурованокуриловецького відділення Барської МДПІ проводиться за попереднім записом згідно з затвердженим графіком за телефоном 2-21-65 або в кабінеті№7.

Подання фізичними особами-засновниками господарських товариств майнових декларацій

Оскільки законодавством встановлено обмеження щодо коштів, які може бути використано для формування статутного фонду, фізичні особи–засновники повинні підтверджувати походження цих коштів при поданні річної декларації про майновий стан і доходи. У разі з'ясування факту внесення фізичною особою до статутного фонду коштів, що підлягали оподаткуванню і не були оподатковані при їх одержанні, зазначені доходи включаються платником податку до складу загального місячного (річного) доходу зі сплатою податку.

Відповідальність за неподаннярозрахунку збору на хмелярство

ДПА України зазначила, що платники збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства зобов’язані щомісяця подавати розрахунок суми зазначеного збору до податкових органів починаючи зі звітного місяця, в якому розпочалась дія відповідної ліцензії. Розрахунок подається також за відсутності обсягів реалізації алкогольних напоїв в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування. Уразі неподання платником такого розрахунку в установлені строки до нього застосовується штраф у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У вас немає прав для коментування