З 1січня 2011р. розпочалася кампанія декларування громадянами свого майнового стану та доходів.

Автор: Податкова Категорія: Податкова інформує Створено: П'ятниця, 21 січня 2011, 17:51

З 1січня 2011р. розпочалася кампанія декларування громадянами свого майнового стану та доходів , отриманих ними в 2010р. В цьому році на організацію деклараційної кампанії впливають норми Податкового кодексу України. Громадяни, які одержували в 2010р. доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, доходи від осіб, які не мають статусу податкових агентів, або іноземні доходи, зобов’язані до 1травня 2011р. (термін подання декларацій подовжено Податковим кодексом) подати або надіслати поштою до податкового органу за місцем проживання декларацію про майновий стан та отриманні в 2010р. доходи. Сплату податкових зобов’язань необхідно провести до 1 серпня 2011р.

***

 

Податковим кодексом передбачено запровадження Єдиного реєстру податкових накладних. У ньому буде здійснюватися обов’язкова реєстрація податкових накладних платниками ПДВ-продавцями. Запровадження такої реєстрації поступове, зокрема, для платників, у яких сума податку на додану вартість в одній податковій накладній становить: понад 1 мільйон гривень - з 1 січня 2011 року; понад 500 тисяч гривень – з 1 квітня 2011року; понад 100 тисяч гривень – з 1 липня 2011 року; понад 10 тисяч гривень – з 1 січня 2012 року. Податкова накладна, в якій сума податку на додану вартість не перевищує 10 тисяч гривень, не підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних.

***

Кардинально змінюється у Податковому кодексі розрахунок податку на прибуток, зокрема, замість правила першої події запроваджується метод нарахування за доходами та витратами, уводиться пооб’єктний метод нарахування амортизації на основні засоби та нематеріальні активи, скасовується розрахунок приросту (убутку) балансової вартості запасів. Податковий облік прибутку з ІІ кварталу 2011 року буде максимально наближено до вимог бухгалтерського обліку. Ставка податку з 1 квітня 2011 року по 31 грудня 2011 року -23%.

Увага! У І кварталі 2011 року облік податку на прибуток ведеться за діючими на сьогодні правилами, установленими Законом про податок на прибуток. Прибуток за цей період оподатковується за ставкою 25%.

***

Відповідно до Податкового кодексу, починаючи з 1 січня 2011 року суб’єкти господарювання не сплачують такі податки (збори, обов’язкові платежі), як комунальний податок, податок з реклами, ринковий збір, збір за видачу дозволу на розміщення об’єктів торгівлі та сфери послуг і деякі інші. Крім того, податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин та механізмів сплачуватиметься тільки при першій реєстрації транспортного засобу в Україні, а екологічний податок (аналог збору за забруднення навколишнього природного середовища) в частині викидів пересувними джерелами забруднення тепер сплачуватиметься податковими агентами – оптовими та роздрібними продавцями палива.

У вас немає прав для коментування