Податкова інформує (18.03.2020)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Середа, 18 березня 2020, 15:59

Сергій Верланов: Головний пріоритет – убезпечити працівників служби та платників податків під час пандемії коронавірусу

Основні завдання з реалізації заходів ДПС із запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 окреслив Голова ДПС Сергій Верланов сьогодні під час апаратної наради керівництва ДПС та її територіальних органів.

«Всі керівники підрозділів ДПС та співробітники повинні усвідомити складність ситуації. Кожен на своєму місці має вжити всіх заходів для того, щоб зберегти своє здоров’я, здоров’я своїх близьких та платників податків. Впевнений, що ми з вами покажемо приклад ефективної командної роботи у протидії розповсюдженню небезпечного вірусу», – зазначив Сергій Верланов.

Нині вже розроблений та надісланий до територіальних підрозділів ДПС план першочергових заходів із запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19. Зокрема, передбачена взаємодія територіальних органів ДПС з обласними державними адміністраціями та регіональними підрозділами Міністерства охорони здоров’я України (тимчасовими обласними протиепідемічними комісіями при облдержадміністраціях) щодо проведення профілактичних і протиепідемічних заходів.

Запроваджено заходи щодо дотримання профілактики відповідно до рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України. Буде обмежено проведення будь-яких масових публічних заходів, перевага надаватиметься форматам дистанційної комунікації тощо. Передбачено також ретельне дотримання режиму дезінфекції всіх приміщень та місць контакту працівників і відвідувачів/клієнтів, наявність необхідних засобів індивідуального захисту.

Підтримку у проведенні протиепідемічних заходів надаватиме Всеукраїнська профспілка працівників ДПС. Як зазначив Голова її Центральної Ради Олександр Кислиця, профспілки активно долучаються до всіх протиепідемічних заходів ДПС. Найближчим часом відбудеться оперативна нарада з територіальними підрозділами профспілки, на якій буде розроблено детальний план дій.

Також буде оптимізовано режим доступу громадян до адмінбудівель ДПС.

У центрах обслуговування платників обмежується кількість одночасного перебування людей в залах обслуговування та посилено заходи із забезпечення режиму поточної дезінфекції. Безпосереднє спілкування працівників ДПС з відвідувачами ЦОПів буде максимально обмежено. Працівники центрів обслуговування платників, які матимуть ознаки респіраторних захворювань, не будуть допускатися до роботи та обслуговування громадян.

Детальніше за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/411795.html 

ГУ ДПС у області тимчасово припиняє проведення особистого прийому громадян

У зв’язку з оголошенням в Україні карантину, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та з метою запобігання поширення вірусу COVID-19, ГУ ДПС у області тимчасово припиняє проведення особистого прийому громадян.

При цьому зазначаємо, що ГУ ДПС у області приймає звернення громадян засобами електронної пошти Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. у вигляді сканкопій чи фотокопій письмових звернень з підписом заявника із зазначенням дати та місця проживання (реєстрації).

Просимо з розумінням поставитися до ситуації, що склалася. 

Запити та звернення до органів ДПС можна надіслати з приватної частини Електронного кабінету

У зв’язку зі спалахом та розповсюдженням коронавірусу COVID-19 та попередженням інфікування і поширення вірусних інфекцій Державна податкова служба України звертається з проханням зменшити надходження паперових документів та користуватись засобами електронного зв’язку, а саме Електронним кабінетом.

За допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету платники податків мають можливість надіслати лист (запит, звернення тощо) до відповідного органу ДПС у форматі pdf (обмеження 2 МБ).

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (кваліфікованого електронного підпису), отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

У разі виникнення питань щодо користування Електронним кабінетом платника слід звернутись до служби підтримки за телефоном 0800501007 (напрямок 0) або за посиланням http://cabinet.tax.gov.ua/help/

ДПС розпочинає серію відеоуроків про те, як користуватися Е-сервісами

Для допомоги платникам податків Державна податкова служба розпочинає серію відеоуроків, в яких роз’яснюватиметься як правильно користуватися електронними сервісами.

Перший відеоурок (https://tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/prezentatsii-ta-inshi/5977.html) присвячено заповненню декларації про майновий стан і доходи громадян. Переглянувши його, користувачі зможуть дізнатися як правильно заповнити декларацію крок за кроком та як при цьому уникнути помилок. Звертаємо увагу, щоб подати декларацію через Електронний кабінет платникам податків необхідно мати електронний підпис. 

У зв’язку з оголошеним в Україні карантином з метою запобігання поширення вірусу COVID-19 закликаємо платників користуватися електронними сервісами від Державної податкової служби.

 

Пресслужба Державної податкової служби України

 

 

 

У вас немає прав для коментування