Податкова інформує (20.12.2015)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Понеділок, 21 грудня 2015, 12:01

Податкова інформує (20.12.2015)

З 1 січня 2016 року розпочинається кампанія по декларуванню громадянами своїх доходів, одержаних у 2015 році

Кожен громадянин, який отримав дохід у вигляді спадщини (подарунку) зобов’язаний задекларувати такий дохід та сплатити податок. 

Для спадщини і подарунка діють такі ж правила декларування та оподаткування, як для інших доходів фізичних осіб. А згідно зі ст. 174 глави IV Податкового кодексу України, податком обкладаються такі види спадщини, як об’єкти нерухомості; рухоме майно, до якого відносяться антикваріат, твори мистецтва, коштовності, будь-які транспортні засоби, а також інші види рухомого майна; об’єкти комерційної власності: цінні папери, корпоративні права; готівка або гроші на рахунку в будь-якій фінустанові, іпотечні сертифікати, сертифікати фонду операцій з нерухомістю.

Одержувачі спадщини або подарунків в 2015 році повинні подати декларацію про доходи і вказати в ній вартість майна чи немайнових прав, отриманих в дар або в спадщину, до 1 травня 2016 року, а сплатити податки з такого доходу   до 1 серпня 2016 року.

Що необхідно знати «єдинникам», які здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами

Станом на 21 грудня 2015 року платники податків, які перебувають на обліку в Мурованокуриловецькому відділенні Могилів-Подільської ОДПІ, сплатили до місцевого бюджету 2,08 млн. грн. акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів. Цей нововведений податок став стабільним джерелом наповнення казни Мурованих Куриловець. Сплачують  цей податок 40  суб’єктів господарювання.

Нагадуємо, що відповідно до підпункту 212.1.11 пункту 212.1 статті 212 Податкового кодексу України платником акцизного податку є особа – суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі, яка здійснює реалізацію підакцизних товарів. Крім того згідно з пунктом 297.1 статті 297 платники єдиного податку не звіляються від сплати акцизного податку. Таким чином, платники єдиного податку, які здійснюють роздрібну торгівлю дозволеними відповідно до вимог Податкового кодексу підакцизними товарами, є платниками акцизного податку.

Звертаємо увагу, що платник податку з підакцизних товарів (продукції), вироблених на митній території України, та імпортер алкогольних напоїв та тютюнових виробів подає щомісяця не пізніше 20 числа наступного за звітним періодом контролюючому органу за місцем реєстрації декларацію акцизного податку. При цьому базовим податковим періодом для сплати податку є календарний місяць.

Даруємо радість дітям

Податкова інформує (20.12.2015)

19 грудня - одне із найбільш шанованих християнських свят, день Миколи Чудотворця. Тисячі дітей та дорослих з нетерпінням чекають, що Святий і цього року про них не забуде, що неодмінно станеться якесь маленьке диво, здійсняться заповітні мрії.

А ще це час, коли люди можуть проявити свою доброту до ближнього.

Вже доброю традицією в Мурованокуриловецькому відділенні Могилів-Подільської ОДПІ стало у переддень цього свята навідуватись з подарунками для діток в Котюжанівський навчально-реабілітаційний центр Мурованокуриловецького району Вінницької обласної ради.

То ж і цього року з подарунками діткам завітали до навчального закладу податківці . Вітаючи вихованців закладу із наступаючим святом представники податкової інспекції побажали вихованцям закладу міцного здоров’я, щастя та здійснення найзаповітніших мрій.

 

Мурованокуриловецьке відділення
Могилів-Подільської ОДПІ

У вас немає прав для коментування