Податкова інформує (27.03.2014)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: П'ятниця, 28 березня 2014, 02:43

Співробітники Міндоходів Вінниччини ліквідували підпільне виробництво та реалізацію алкоголю і тютюну

Міжрегіональну схему виготовлення, реалізації, транспортування та зберігання алкогольного фальсифікату й тютюнових виробів виявили співробітники ГУ Міндоходів у Вінницькій області. Сурогатний коньяк та горілка виготовлялися в підпільному цеху в кустарних умовах та розливалися у пляшки з-під оригінальної продукції. Реалізувався незаконний товар без марок акцизного податку. Так само незаконно торгували цигарками іноземного виробництва, завезеними на територію держави поза митним контролем. Слідчими та оперативниками ГУ Міндоходів у області виявлено та одночасно припинено діяльність близько 10 місць зберігання незаконної продукції з метою її подальшої реалізації на території Вінницької та Одеської областей.

В ході слідчо-оперативних заходів описано та вилучено більше 600 літрів спирту, понад 2,5 тисяч пляшок коньяку та більше 400 пляшок горілки, а також майже 20 тисяч пачок цигарок іноземного виробництва – всього незаконної продукції вилучено на суму понад півмільйона гривень. Заходи здійснювалися в рамках кримінального провадження за ст. 204 Кримінального кодексу України – по факту незаконного виготовлення та реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв, вчинених групою осіб. Тривають слідчі дії, які серед іншого мають встановити канали надходження нелегальної підакцизної продукції на територію України.

Податкові зобов’язання з екологічного податку, що виникли у 2014 році обчислюються за повними ставками 

Головне управління Міндоходів у Вінницькій області нагадує про те, що податкові зобов’язання з екологічного податку, що виникли з 1 січня 2014 року, визначаються за 100% ставками, передбаченими статтями 243-246 Податкового кодексу України, за винятком зобов’язань у виробників електроенергії на теплоелектроцентралях та ТЕС, для яких ставки екологічного податку до 1 січня 2016 року залишилися на рівні 75% від встановлених законодавством.

Якщо платник податку з початку звітного року не планує здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, то він повинен повідомити про це відповідний орган доходів і зборів за місцем розташування джерел забруднення та написати заяву про відсутність у нього у звітному році об'єкта обчислення екологічного податку. В іншому разі податкова декларація екологічного податку подається за загальними правилами.

Міндоходівці Вінниччини підтримують право громадян на безоплатну правову допомогу

На засіданні «круглого столу»за участі громадських організацій, органів влади, юристів місцевих підприємців обговорювали наболілі питання і позитивні зрушення в реалізації вимог із забезпечення доступу до безоплатної вторинної та первинної правової допомоги.

За словами Віталія Мрачковського – голови постійної комісії Вінницької обласної Ради з питань законності, правопорядку, боротьби з корупцією та прав людини, Закон діє вже декілька років, але потребує вдосконалення, має якісніше працювати та бути доступнішим для будь-якого громадянина. Саме тому виникла ідея зібрати усіх людей, які працюють у цьому руслі, обмінятися досвідом і вивести оптимальну модель, яка може допомагати кожному жителю Вінниччини.

Завідувач сектору обслуговування платників ГУ Міндоходів у Вінницькій області Ірина Чикалюк зазначила, що з метою подолання корупції, оперативного опрацюванні інформації від фізичних і юридичних осіб щодо неправомірних дій або бездіяльності працівників структурних підрозділів та територіальних органів Міндоходів, усунення непорозумінь у спілкуванні громадян із посадовими особами органів Міндоходів усіх рівнів працює сервіс „Пульс Міністерства доходів і зборів” за телефонним номером: (044) 284-00-07. Заступник начальника інформаційно-комунікаційного відділу ГУ Міндоходів у Вінницькій області Лариса Павлюк розповіла, що при відомстві діє Громадська рада, яка не лише контролює питання обслуговування громадян, а й постійно розглядає пропозиції щодо змін чи удосконалення податкового та митного законодавства.

Процес удосконалення консультаційної та правової допомоги відбувається постійно. Міндоходів робить все, щоб утверджувати статус сервісної служби. Віднедавна громадяни можуть записуватись на особистий прийом до посадових осіб відомства електронною поштою за адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

«Думку громадськості повинні почути на усіх рівнях»

Ця теза була головною під час засідання Громадської ради при Головному управління Міндоходів у Вінницькій області.

Організація розробила ряд пропозицій щодо змін деяких положень Податкового кодексу, які повинні спростити процедуру адміністрування податкових платежів. Їх розробляла тимчасова комісія Громадської ради, враховуючи думки бізнесменів та підприємців Вінниччини. Пропозиції направлять на розгляд до Міндоходів. Присутній на засіданні начальник ГУ Міндоходів у Вінницькій області Геннадій Федик зазначив: «Процес реформування Міндоходів не змінює курс відомства на налагодження партнерських відносин з бізнесом та громадськістю. А навпаки – в нашій співпраці успіх реформування». Разом з тим Геннадій Федик зазначив, що реформування відомства ніяким чином не позначиться на якості його роботи. Першочерговими та найголовнішими завданнями для органів Міндоходів були та залишаються: стабільність надходження платежів, якісне обслуговування платників, руйнування схем ухилення від оподаткування та конвертаційних центрів. Також серед завдань, які стоять на порядку денному – забезпечення проведення результативної кампанії декларування. Голова Громадської ради Юрій Захарчук зачитав звернення від усіх представників ради до вінничан та ЗМІ, в якому закликав не стояти осторонь процесу реформування, висловлювати свою позицію, відстоювати її і досягати позитивних змін, бути свідомими та виконувати свій обов’язок зі сплати податків.

 

Мурованокуриловецьке відділення Могилів–Подільської ОДПІ

У вас немає прав для коментування