У Долинянах відбулись збори села

Автор: Володимир Сауляк Категорія: Наше Придністров'я Створено: П'ятниця, 04 листопада 2011, 15:20

У минулу суботу в Долинянах у місцевому будинку культури на зборах зібралося чимало жителів села. В їх роботі взяли участь голова районної ради В.А. Гук, керівник ПОП "Весна", депутат районної ради Є.М. Гуменюк, депутати сільської ради.

У своєму виступі долинянський сільський голова В.С. Городинський розповів про роботу у поточному році, вів мову про здобутки і проблеми, яких у згаданий період досить багато. У першу чергу зусилля сільської ради, її депутатів, членів виконкому та жителів села були спрямовані на проведення заходів з благоустрою. З цією метою було створено робочі групи, кожна з яких вирішувала спільні завдання. 

Звичайно, у проведнні благоустрою виникали проблеми з фінансуванням робіт, але було зроблено все необхідне, щоб виконати заплановане без значних коштів. Суттєву допомогу сільській громаді відповідно до укладеної соціальної угоди надавали агроформування ПОП "Весна" і ТОВ "Агрофірма Рубанський" (керівники Є.М. Гуменюк, В.І. Рубанський). Крім жителів села, активними учасниками всіх заходів є учні та вчителі місцевої школи.

Окремо йшлося про ремонти закладів соціальної сфери. Зокрема, значну роботу проведено у місцевому будинку культури, де зроблено якісний ремонт. Допомогу в цьому надали депутат обласної ради О.О. Бірюков та депутат районної ради Є.М. Гуменюк. Звичайно, є потреба у продовженні ремонтних робіт не лише у закладі культури, а й в інших соціально-значущих об`єктах. У цьому сільська рада розраховує на підтримку місцевих господарств. На завершення свого виступу сільський голова підкреслив, що буде продовжувати активну діяльність з розв`язання проблем села. Але для цього потрібні спільні зусилля всіх жителів територіальної громади. В обговоренні виступу сільського голови взяв участь голова районної ради В.А. Гук. Особливий наголос він зробив на створенні умов в закладах соціальної сфери: будинку культури, школі та ФАПі. Необхідно обладнати їх внутрішніми санвузлами, створити інші умови для перебування людей. В цьому мають підкласти плече депутати та керівники агроформувань. В.А. Гук відзначив належну роботу сільського голови, його співпрацю з господарствами на користь громаді, завдяки якій тут останнім часом відбулися позитивні зміни. За підсумками зборів роботу сільської ради було визнано задовільною і було прийнято рішення продовжувати виконання намічених завдань.

По завершенні люди не поспішали розходитись, адже у будинку культури відбувся концерт. Його організував земляк з Долинян, заслужений артист України, директор Вінницького музичного училища імені Леонтовича С.С. Городинський. Артисти, які приїхали разом з ним, за свою майстерність заслужили на вдячні оплески глядачів.


Володимир Сауляк

У вас немає прав для коментування