Смітник на березі Жвану, або скільки можна терпіти це "свинство"?

Автор: Сергій Категорія: Наше Придністров'я Створено: Понеділок, 21 серпня 2017, 15:43

Смітник на березі Жвану, або скільки можна терпіти це "свинство"?Днями в редакцію нашої газети звернулися обурені жителі Мурованих Куриловець, які мешкають по вулиці Невського неподалік річки Жван. Вони повідомили, що вночі хтось привіз і викинув величезну купу сміття і непотребу біля мосту, навпроти так званого «квадрату». 

– На жаль, цей випадок не поодинокий, – розповіли люди. – Вулиця у нас затишна, поряд – річка, затінок, гарна природа і хороше місце для відпочинку. Далеко не всі, хто сюди приїжджає, поводяться культурно. Ми не один раз прибирали сміття за такими громадянами, розмовляли з ними особисто, щоб вони тут не смітили, встановили таблички з попередженнями про штраф для порушників, але наша проблема досі не вирішена. Коли сьогодні вранці побачили чергову купу побутових відходів, у нас урвався терпець. Це інакше, як «свинством», язик не повертається назвати.

Виїхавши на місце, ми дійсно побачили дуже неприємну картину. На крутому березі, що спускається до русла Жвану, все було всіяне мішками і пакетами з різноманітним сміттям. Все це поширювало сморід. За найпершого дощу відходи потраплять у річку, завдадуть непоправної шкоди навколишній природі.

Місцеві жителі зателефонували у селищну раду, але там повідомили, що селищного голови зараз немає на місці. Тож люди звернулися у місцеве відділення поліції, до фахівця управління регіонального розвитку, який займається питаннями екології. Після обстеження засміченого місця було знайдено необхідні докази, зокрема, документи, які вказували на ім’я, номер мобільного порушника і місце роботи приватного підприємця, яке знаходилось неподалік. У розмові той заперечував свою причетність до скоєного, не визнавав своєї провини. 

На жаль, стихійні сміттєзвалища – звичне явище в райцентрі і населених пунктах району. Подібне неподобство можна побачити і в інших місцях: в ярках, лісосмугах, біля водоймищ. Таке байдуже ставлення до нашого довкілля породжується безвідповідальністю і безкарністю порушників. Ми прагнемо у Європу, але там з таким безкультур’ям робити нічого. Нагадуємо, що на полігоні твердих побутових відходів біля Мурованих Куриловець відкрито сортувальну лінію, в будівництво якої вкладено значні кошти. Але, крім цього, кожному з нас потрібно дбати про довкілля і не смітити. Це ж для нас, для нашого здоров’я!

 

Газета "Наше Придністров'я"

У вас немає прав для коментування