"ОАЗА" – осередок відпочинку у Вербовці

Автор: Сергій Категорія: Наше Придністров'я Створено: Середа, 02 серпня 2017, 02:00

"ОАЗА" – осередок відпочинку у ВербовціДнями в редакцію нашої газети завітали батьки дітей, які відпочивали в таборі при Вербовецькому костелі Святого Михайла Архангела. Батьки звернулися з проханням розповісти про цей цікавий і змістовний відпочинок.

Ми відгукнулись на прохання і поїхали у Вербовець. Костел розміщений у красивій місцевості, на пагорбі біля річки, в буянні зелених дерев та садків. Сюди можуть зайти не лише прихожани місцевої римо-католицької громади, а й кожен бажаючий. Гарно скошені зелені газони, які постійно поливають, різнобарвні квіти, вимощені доріжки. Тут все навіває душевний спокій і хороші думки.

"ОАЗА" – осередок відпочинку у Вербовці

На території костелу нас зустріла настоятелька місцевої спільноти сестра Наталія Клапушинська. Вона цікаво розповіла про історію храму і відпочинок для дітей та молоді.

– Свій початок «Оаза» бере з 90-их років, де все починалося з школи, в якій навчали основам християнської віри дітей з Вербовця і навколишніх сіл. Поступово покращувалися умови: збудували дерев’яний будиночок з усіма зручностями, облаштували територію. Минулого року обладнали дитячий майданчик, який відвідують всі діти.

Організовує роботу табору сестра Дарія Сковальчинська. Постійно дбає про його забезпечення, благоустрій настоятель храму отець Войцех Жулти. Під його керівництвом розчищено парк, поставлено лавочки, посаджено сад. 

"ОАЗА" – осередок відпочинку у Вербовці

З початку цього літа на відпочинку побувало 8 груп по 40 дітей, зокрема з Києва, Хмельницького, Кам’янця-Подільського, Запоріжжя і, звичайно, місцеві. Упродовж семи днів відпочинку з ними проводилися бесіди на релігійні теми, походи на природу, концерти, вистави з біблійними сюжетами, веселі вечори, спортивні змагання, розучувалися інтеграційні танці, співались релігійні гімни. Бажаючі мали змогу відвідувати уроки польської мови. Плата за відпочинок чисто символічна, тому багато батьків допомагають продуктами і всім необхідним.

Того дня, коли ми побували у Вербовці, в таборі відпочивала молодь з Вінниці, яка сповідує вчення монахів-францисканців. Ми бачили як для молоді проходила конфереція «Щастя», яку підготував брат Ігор з Львівської області. 

"ОАЗА" – осередок відпочинку у Вербовці

Звичайно, нелегко впоратись з усім, та на допомогу, як розповіла сестра Наталія, приходять волонтери та місіонери. Завдяки їм «Оаза» забезпечується необхідними коштами, продуктами харчування. Вони допомагають в організації відпочинку дітей. Так, волонтери з Польщі впорядкували католицьке кладовище в селі, подбали про благоустрій.

Під час нашої розмови з сестрою Наталією до неї підбігла маленька дівчинка Маша. Як нам розповів Вербовецький сільський голова Юрій Войтко, вона є сиротою. Релігійна громада по можливості опікується дітьми-сиротами, одинокими і немічними людьми. Тут завжди раді бачити всіх, незалежно від релігійних переконань. Тож нехай Господь допомагає благодійникам у їхніх добрих справах і починаннях.

"ОАЗА" – осередок відпочинку у Вербовці

 

Світлана КУБЛЯК

У вас немає прав для коментування