Олександр Нехман і його неповторний світ

Автор: Сергій Категорія: Наше Придністров'я Створено: Субота, 15 липня 2017, 01:16

Олександр Нехман і його неповторний світ30 червня відкриття у районній картинній галереї виставки творчих робіт самодіяльного художника з села Перекоринці Олександра Васильовича Лехмана під назвою «Світ мальовничої краси» зібрало чимало шанувальників образотворчого мистецтва.

– Народився наш талановитий земляк 26 березня 1961 року в селі Попелюхи, – розповіла директор районного краєзнавчого музею Валентина Мельник. – Закінчив він Попелюхівську восьмирічку, а повну середню освіту здобув у Вищеольчедаївській середній школі. Любов до малювання у малого Сашка пробудила його учителька Ольга Базюк на першому уроці образотворчого мистецтва у 1 класі. Здібності свого учня одразу ж помітив учитель праці і малювання, місцевий самодіяльний художник Петро Григорович Дерев’янко. Весь свій трудовий шлях Олександр Васильович працював водієм, а вільний час присвячував створенню прекрасних картин. У 2014 році в районі було представлено першу міні-експозицію художника, а його картина перемогла у районному конкурсі імені Федора Коновалюка.

Олександр Нехман і його неповторний світ

На відкритті своєї персональної виставки Олександр Лехман представив понад 20 творчих робіт, серед яких – пейзажі з неповторною красою природи рідного краю, довершені портрети, натюрморти та зображення тварин – домашніх улюбленців автора. Високу оцінку свого таланту і щирі привітання наш земляк отримав від першого заступника голови райдержадміністрації Івана Гончара, Роздолівського сільського голови Валентини Слободянюк, начальника відділу культури і туризму Валентини Веклюк, працівників культури та учасників художньої самодіяльності з Попелюх, Перекоринець, Роздолівки та Мурованих Куриловець. Тепло і зворушливо звучали побажання від шкільних друзів Олександра Лехмана, його дружини Антоніни, сина Сергія, брата Володимира і племінниці Єлизавети. 

На творчій зустрічі не один раз зазначалося, що не кожному дано талант не лише бачити і відчувати прекрасне, а й вміти зображувати його на полотні. І саме Олександр Васильович Лехман – один з небагатьох, хто своїм талантом і майстерністю створив неповторний світ.

Олександр Нехман і його неповторний світ

У вас немає прав для коментування