Обухів: нелегкий іспит хліборобів

Автор: Сергій Категорія: Наше Придністров'я Створено: П'ятниця, 14 липня 2017, 23:23

Обухів: нелегкий іспит хліборобів5-го липня розпочали цьогорічну жнивну кампанію хлібороби фермерського господарства «Вищеольчедаївське» села Обухів. Про особливості збирання вирощеного врожаю ми дізналися від керівників місцевого агроформування Володимира Івановича і Руслана Володимировича Дмитруків.

Спершу комбайни ФГ «Вищеольчедаївське» вирушили на поле біля села Привітне. Тут на площі 65 гектарів дозрів озимий ячмінь. З кожного гектара він видав по 46 центнерів зерна. Виправдав сподівання аграріїв Обухова і озимий ріпак. На 62-гектарному полі біля Привітного урожайність цієї технічної культури склала 25 центнерів з гектара. На звільненій площі одразу ж ведеться підготовка грунту під Однак погода підготувала хліборобам нелегкий іспит: опади стали на заваді обмолоту ячменю та гороху. Тож від кожного погожого дня залежить, чи вдасться без втрат зібрати вирощене.

Для проведення жнив в Обухові задіяно два комбайни «Джон Дір» та два «Лексіони», на яких вправно працюють екіпажі Миколи Павловича Вавшка та Ігоря Вікторовича Шевцова, Валерія Федоровича та Володимира Валерійовича Райчуків, Валерія Вікторовича Діхтярука та Феодосія Анатолійовича Чернюка, Олександра Михайловича Баланчука та Володимира Григоровича Житнюка. Без відпочинку курсують з поля і на тік вантажівки господарства. Не перший рік за кермом водії Іван Федун, Віктор Бровченко, Михайло Бровченко, Анатолій Химич, Анатолій Бучковський, Микола Кагляк та інші.

Обухів: нелегкий іспит хліборобів

Добре підготовлене токове господарство, відлагоджені машини і механізми – запорука збереження урожаю. Належно дбає про свою ділянку роботи інженер-електрик Володимир Степанович Корнієвський, який старається встигати всюди. Дружний трудовий колектив ФГ «Вищеольчедаївське» робить все можливе, щоб успішно завершити жнива.

 

Газета "Наше Придністров'я"

У вас немає прав для коментування