Гарячі поля і новий асфальт

Автор: Сергій Категорія: Наше Придністров'я Створено: П'ятниця, 14 липня 2017, 23:55

У приватному підприємстві «Дружба народів» села Лучинчик жнивувати розпочали 5 липня. Керівник господарства Мартин Шекспірович Айрапетян не лише вболіває за урожай, а й організовує інші не менш важливі роботи.

Все, що пов’язано з вирощуванням культур, строками їх збирання та урожайністю, кожного дня в полі зору агрономів лучинчицького підприємства Валентина Михайловича Саєнка та Сергія Миколайовича Буряка. До жнив у Лучинчику підійшли у всеозброєнні: з двома потужними комбайнами «Нью Холанд», комбайнами «Лаверда», «Полісся», а нещодавно придбали новенький «Лексіон». Довірили цю техніку надійним і перевіреним у роботі комбайнерам – Анатолію Григоровичу Коліснику, Борису Васильовичу Дереньку, Сергію Володимировичу Заболотному, Василю Григоровичу Мельнику та Павлу Івановичу Івончику, які кожного дня виїжджають на гарячі поля. Вистачає енергії у водіїв Олександра Бараболі, Юрія Саєнка, Тараса Мурги, Сурама і Григорія Айрапетянів. На вільних площах до підготовки грунту трактором «Джон Дір» одразу ж приступає Валентин Миколайович Шаламай. 

Гарячі поля і новий асфальт

Найперше в «Дружбі народів» провели збирання озимого ячменю на 40 гектарах, а на площі 79 гектарів обмолотили горох, урожайність якого склала 44 центнери з гектара. На черзі – озимі пшениця та ріпак. На току біля зерноочисної машини все ладиться у Миколи Дзюби, а зерно на склад відвозить водій Микола Степанович Ратушний. Про облік і зважування урожаю щодня піклуються працівники бухгалтерії Тетяна Кремінська та Юлія Гоцуляк. Харчування працівників на жнивах забезпечують працівники кухні Ніна Наконечна та Наталія Гринник.

Поряд із збиранням урожаю в «Дружбі народів» ведуться роботи з асфальтування території току та місцевої дороги. Тож у ці дні гаряче не лише на місцевих полях.

Гарячі поля і новий асфальт

 

Газета "Наше Придністров'я"

У вас немає прав для коментування