За позовом прокуратури району судом розірвано договір оренди земельної ділянки водного фонду з недобросовісним користувачем

Автор: Сергій Категорія: Мурованокуриловецька РДА Створено: Четвер, 21 травня 2015, 23:50

За позовом прокуратури району судом розірвано договір оренди земельної ділянки водного фонду з недобросовісним користувачемПрокуратурою Мурованокуриловецького району розглянуто клопотання Конищівської сільської ради про несплату орендної плати орендарем Резніком Сергієм Миколайовичем. Даний факт неналежного виконання зобов’язання по оплаті за оренду землі суттєво порушує економічні інтереси держави в особі Мурованокуриловецької районної державної адміністрації та Конищівської сільської ради, створює перешкоди по використанню фінансових ресурсів, виконання соціально-економічних програм розвитку у місцевому бюджеті Конищівської сільської ради, у зв’язку з цим прокуратурою Мурованокуриловецького району пред’явлено позов в інтересах держави.

Так, у 2005 році було укладено договір оренди земельної ділянки між Мурованокуриловецькою районною державною адміністрацією та орендарем – Резніком С.М. Відповідно до даного договору в оренду передавалась земельна ділянка загальною площею 10,439 га, в тому числі земельна ділянка, гідротехнічні споруди, болота та водне зеркало. Строк договору оренди складав 10 років.

За строкове платне користування земельною ділянкою на території Конищівської сільської ради, Резнік С.М. в порушення умов договору своє зобов’язання щодо своєчасного внесення орендної плати належним чином не виконував, систематично не сплачував грошові кошти за оренду земельної ділянки, у зв’язку з чим станом на 01.01.2015 року у орендаря утворився борг по платі за земельну ділянку водного фонду у розмірі 9570 грн., що підтверджується інформацією Конищівської сільської ради Мурованокуриловецького району, виписками казначейських рахунків та розрахунком поступлення коштів за оренду ставків у 2014 році.

Позов прокуратури Мурованокуриловецького району було задоволено Мурованокуриловецьким районним судом у повному обсязі (щодо розірвання договору оренди, повернення земельної ділянки загальною площею 10,439 га та стягнення з Резніка С.М. на користь Конищівської сільської ради 9570 гривень заборгованості за оренду земельної ділянки). 18 травня 2015 року суд апеляційної інстанції залишив рішення Мурованокуриловецького районного суду без змін. 

 

За матеріалами Мурованокуриловецької РДА

У вас немає прав для коментування