В районі розпочинається сезон полювання на пернату дичину

Автор: Сергій Категорія: Мурованокуриловецька РДА Створено: Неділя, 05 серпня 2018, 11:49

4 серпня 2018 року в Мурованокуриловецькому районі розпочинається сезон полювання на пернату дичину.

Полювання на пернату дичину проводиться у відповідності до вимог Закону України «Про мисливське господарство та полювання» (зі змінами та доповненнями). Згідно із законодавством користувачі мисливських угідь Вінницької області встановили наступні терміни полювання:

З 16-ої години 4 серпня до 25 листопада 2018 року включно: на гусей: сіру, білолобу велику, гуменника, норця великого, качок (крім гоголя, черні білоокої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів, черні червонодзьобої, нерозня, креха середнього, каменярки, казарок білощокої та червоноволої), лиску, куликів (крім кулика-сороки, ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвоста, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйка морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунців, баранця великого), голубів (крім голуба-синяка), перепілку.

З 6 жовтня до 25 листопада 2018 року включно: на фазана.

Полювання проводиться лише на самців, виключно за разовими відстрільними картками, у присутності відповідальної особи користувача мисливських угідь.

Днями полювання на пернату дичину є:

  • з 4 серпня по 4 листопада - субота, неділя та середа;
  • з 5 листопада до 25 листопада – субота і неділя.

Норма добування пернатої дичини одним мисливцем за день полювання не повинна перевищувати: гусей – 1; качок – 5; лисок – 6; куликів – 10; голубів – 10; перепілок – 15; норців великих – 1; фазанів – 1.

Під час полювання мисливець повинен мати при собі такі документи: державне посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання, відстрільну картку користувача мисливських угідь, дозвіл на зберігання та носіння зброї, за наявності мисливських собак – паспорт на собаку. У випадку добування пернатої дичини відповідний запис у відстрільній та контрольній картках мисливець робить сам.

Полювання заборонено:

  • на відтворюючих ділянках;
  • на відстані ближче 200 м від будівель населеного пункту та окремо розташованих будівель, де можливе перебування людей;
  • на пернату дичину з нарізною вогнепальною зброєю або з використанням набоїв, споряджених кулями або шротом діаметром більше 5 мм (№ 0000);
  • у темний період доби (пізніше години після заходу сонця і раніше години до його сходу);
  • на пернату дичину методом нагінки з виставленням номерів;
  • з під’їзду на автотранспорті, а також плавучих засобів із працюючим двигуном;
  • з не мисливської, пневматичної, напівавтоматичної або автоматичної зброї з магазином більш як на два патрони;
  • транспортування або перенесення добутих тварин чи їхніх частин без відмітки цього факту у щорічній контрольній картці обліку добутої дичини і порушень правил полювання, а також у дозволі на їх добування.

Перед початком полювання всі мисливці повинні пройти інструктаж з техніки безпеки при поводженні зі зброєю та здійснення полювань.

 

Голова Мурованокуриловецької районної організації УТМР Петро Мельник

У вас немає прав для коментування