Звіт Кооринаційної ради (22.01.15)

Автор: Сергій Категорія: Координаційна рада "В єдності сила" Створено: П'ятниця, 23 січня 2015, 15:43

Минулий тиждень був наповнений турботами  та акціями, спрямованими на допомогу воїнам-землякам. Члени районної Координаційної ради благодійного фонду «В єдності – сила», як і переважна більшість жителів району не можуть бути байдужими і просто спостерігати,як повзуча окупація поширюється на нові території. Вони розуміють, що не можна чекати, поки держава почне виконувати свої функції, потрібно діяти.

15 січня 2015 року відбулось чергове засідання Координаційної ради, де було підведено підсумки роботи за минулий рік. Людмила Огірчук та Віктор Фірманюк інформували про амуніцію, яку було закуплено для воінів-земляків. Було також проінформовано, що за час Різдвяних свят жителями сіл району було зібрано та передано в Координаційну раду 20708 грн.

Члени Координаційної ради задоволені тим, що отримують подяки від солдат та іхніх родин за турботу і придбання якісного військового обмундирування та продуктів харчування.  Також обговорювалось питання виготовлення сухих борщових наборів для відправки на передову. Таких готових наборів вже є більше 50 шт. Велика подяка була висловлена Марії Мельник за організацію та залучення волонтерів у селах району. Активну участь у цій справі бере підприємець Віктор Станківський. 

Завідувач відділу освіти РДА Багрій П. В. Розповів про проведені заходи по патріотичному вихованню молоді у навчальних закладах освіти та організований флешмоб. Він передав в Координаційну раду прапор України, виготовлений учнями шкіл, листи та обереги солдатам від дітей нашого району. Петро Васильович запевнив присутніх в тому, що педагогічні та учнівські колективи готові брати активну участь в акціях підтримки воїнів-земляків.

Також було організовано звуковий зв’язок з Вінницькими волонтерами. Вони запропонували шляхи співпраці та допомоги дітям, батьки яких служать в АТО. Було обговорено важливі питання щодо допомоги пересувному госпіталю та пораненим солдатам, які знаходяться на лікуванні у Вінницькому військовому санаторії. На цьому ж засіданні до складу Координаційної ради було прийнято волонтера Олега Андронюка, жителя Мурованих Куриловець.

Підприємець Олександр Мельник інформував про проведення акцій "Допоможи солдату", які було проведено підчас ярмарку в Мурованих Курилівцях. Напередодні Водохреща мешканці Мурованих Куриловець та сіл району не залишились байдужими до воїнів-земляків, які охороняють наше мирне життя на Сході України. Особлива подяка юним волонтерам Яні Гвоздюк, Максиму Страпачуку, Діані Росінській, Марині Онуфрійчук, Вікторії Ліщинській, Діані Сауляк, Ірині Мурованій, Тетяні Підгорній, які активно запрошували базаруючих до участі в Благодійному ярмарку. Вони пригощали всіх гарячим бульйоном та смачними канапками з салом та часником. А скринька наповнювалась благодійними гривнями. Цього суботнього дня було зібрано 3440 грн. на підтримку хлопців з нашого району, які беруть участь у військових діях.

Координаційна рада дякує всім, хто організував приготування бульйону та канапок. Зусиль від душі доклали підприємці Олександр Мельник, сім'я Класонових та інші небайдужі. Подяка волонтерам Олегу Андронюку та учням-волонтерам райцентрівських шкіл за активну участь у зборі коштів та усім небайдужим, які пожертвували кошти для фінансової допомоги мобілізованим землякам. Україна непереможна! Патріотів стає все більше.

Приватний підприємець Микола Домінас надав велику кількість маскувальної сітки, яку Сергій Демид доставив у м.Вінницю для відправки на передову, де її чекають діючі війська.

Приватний підприємець Олег Камінський надав безкоштовно одноразові стакани для гарячого бульйону, яким пригощали на ярмарку. Він також надасть власний кавовий апарат та каву для акції “Допоможи солдату” в суботу, 24 січня 2015 року.

Свої благодійні пожертви цього тижня до каси Благодійного фонду також внесли:

Працівники НВК с.Конищів – у сумі 2000 грн.;
Працівники Надністрянської с/р та відділу культури: Денисова Надія – 150 грн., Осінська Марія – 130 грн., Спіредонова Оксана – 105 грн., Лень Любов – 100 грн., Мосежний Іван – 70 грн., Салюк Валентина – 60грн.; мешканці смт Мурованих Куриловець - сім’ї Грабовських А.І. та А.А. – 200 грн., Крилових О.Я. та В.В. - 500 грн., Ліщенко І.В. – 200 грн., Мельник О.В. – 150 грн., Камінська Л.І. – 50 грн. та багато інших. Подяка жителям с.Надністрянське (Денисава Н.,Осінська М., Швець О.,Мосєжна Л.) та с.Роздолівка (Слободянюк В.М., Єрманов В.М., Гавриш А.І., Гордеєв Г.Г.), які надали необхідні продукти (овочі, сало, цибулю, кріп), для приготуваня сухих борщових наборів.

Під час проведення благодійних районного фестивалю щедрівок та колядок «Різдвяне диво» та концерту Городинського Станіслава, районним відділом культури в особі Веклюк Валентини Миколаївни було передано кошти у сумі 1565 грн. та 5073 грн. відповідно. В даний час на рахунку фонду є 41 455 грн. Всі ці кошти акумулюються і будуть використовуватись на потреби мобілізованих.

Всі ми сповнені оптимізму і віри у краще, а такої активної фінансово та моральної підтримки населення, наші воїни - земляки будуть забезпечені всім необхідним і тим самим наблизять день закінчення військових дій на сході України.



Детальніше тут: http://www.esyla.org/news/zv%d1%96t-stanom-na-22-01-2015/

У вас немає прав для коментування