Побував на прийомі у депутата нашого регіону

Автор: Віктор Семенюк Категорія: Віктор Семенюк Створено: Четвер, 11 лютого 2016, 17:46

Побував на прийомі у депутата нашого регіонуСпеціально по темі розмноження клена-паразита побував на прийомі в нардепа Івана Спориша. Він, на жаль, навіть не знає, яке це дерево.

Я просив розробити закон про покарання тих, на землях чиїх проростає клен товстіше 5 см. Пообіцяв депутату знайти більше матеріалів по району по цьому дереву.

Кинувся шукати, ніде немає інформації. Ніхто не займається проблемою. А у нас, в Мурованокуриловецькому районі, колись засадили ним лісосмуги і він безконтрольно поширився і витісняє навіть акацію.

В районі, я думаю, він займає місце під сонцем десь на 500 Га, не менше. І продовжує агресивно розмножуватися. Доводилося бачити величезні стовбури в лісосмугах, які догнивають, але його ніхто не бере, навіть на дрова. Через років 20, якщо не приймемо заходів, матимемо катастрофу.

Просив також депутата посприяти виділенню угідь для всіх бажаючих засадити їх лісом. Причому, якщо в певній пропорції буде висаджено акацію, липу, гледичію і софору японську, то звільнити людей від сплати будь-якого податку.

На прийомі був також депутат облради Петро Струсевич. Він розуміє проблему, але не має важелів впливу.

Як ми будемо виглядати в очах європейців, коли замість цінних дерев будемо вирощувати паразитів?... Іван Спорш може не бути спеціалістом в дендрології, але, як господарник, він мав би добре знати ціну 500 Га акацієвого лісу і ціну 500 Га "бузини".

Тому, об'єднуймо зусиллля, наші депутати живуть, в кращому разі, завтрашнім днем, а олігархам байдуже до наших проблем. Об'єднуймося і вимагаймо, тут політики немає, тут ніхто з депутатів на заваді ставати не буде. Зможемо переламати ситуацію.

Слава Україні!

У вас немає прав для коментування