Як у Мурованих Курилівцях "по-демократичному" атестували вчителів

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Середа, 30 квітня 2008, 18:46

«Того квітневого ранку о 8.30 біля Мурованокуриловецького райвідділу освіти для атестації на вищу категорію зібралися вчителі Горайської, Дерешовецької, першої райцентрівської та Наддністрянської шкіл. За плечима у всіх – чималий досвід роботи, досягнення, нагороди. Холоднеча змусила освітян зайти всередину приміщення. Сподіваючись, може, швидше розпочнуть, навіть квитанції на передплату газет «Наше Придністров’я» та «Освіта Вінниччини», а вони були «допуском» до атестації, приготували.

Нарешті, через півтори години(!) до учителів зі вступним словом-настановою звернувся голова атестаційної комісії, зав. відділом освіти РДА В.Богацький. Ми з полегшенням зітхнули, але тут секретар комісії попросила усіх вийти і чекати на вулиці. Присутні почали обурюватися, адже на вулиці починав накрапати дощ, але ніхто на це не звернув уваги. Отак і стояли на вулиці, підскакуючи від холоду, чекаючи, коли запросять, щоб проатестувати. Уже учителі Бахтинської та Лучинецької шкіл під’їхали, бо їм атестацію призначили на 11-ту годину, а ми все чекали.
Нарешті почали по одному запрошувати. Усі решта продовжували мерзнути на вулиці.

 

– Де вас подіти? Немає місця у нас, – відповідав завідуючий. – Раз у п’ять років можна і померзнути...

Якраз була черга заходити одній учительці, але їй сказали, що «пока» відмовляють в атестації. Усі остовпіли: чому? «Бо ще немає усіх членів комісії, та й голова (а він частенько виходив, як тільки дзвонив мобільний) вийшов», – пояснив секретар комісії В. Михайлюк. Зате інших, як виявилося, слухали і без голови комісії та заступника голови РДА. Що скажеш? Така воля комісії.

Коли ж дійшла черга до учительки, якій «пока» відмовили, під час оголошення результатів з’ясувалося, що їй відмовили і згодом, бо до неї дійсно був «особливий підхід». Хоча на уроках у неї члени комісії не були, крім завідуючого районним методкабінетом... Зате члени комісії чули, що вона була учасником третього етапу конкурсу «Учитель року», є автором програми спецкурсу, активним учасником районних семінарів, обласних експертних комісій, її учні стають переможцями олімпіад та конкурсів. Учителька має грамоти районного та обласного відділів освіти, методичну розробку, схвалену на засіданні методичної ради та рекомендовану для використання обласним кабінетом обласного інституту післядипломної освіти медпрацівників.

Чому ж тоді така заслужена учителька не пройшла атестацію, запитаєте? Чи не тому, що на вимогу заступника начальника райвідділу освіти не поставила одному учневі бал, що дає змогу отримати медаль (щоправда, цю ситуацію виправили у школі, де тому учневі поставили потрібну оцінку).

Коли учителька звернулася, аби їй пояснили таке рішення комісії, їй сказали, що у методичній розробці знайдено недоліки та технічні помилки, допущені під час друку. Але ж у іншій розробці, рецензентом якої є та сама заступник начальника райвідділу освіти, допущено не просто технічні, а граматичні та інші грубі помилки. Ось така «демократія» «вилізла» під час атестування учителів у нашому районі».

Обурені «новими демократами» педагоги
Мурованокуриловецький р-н

За матеріалами "33-го каналу"

У вас немає прав для коментування