Сенсорна кімната відкрилася у ліцеї №1

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: П'ятниця, 07 квітня 2023, 22:59

Сенсорна кімната відкрилася у ліцеї №1Нещодавно у ліцеї №1 відкрилася сенсорна кімната (кімната психолога).

На превеликий жаль, сьогодні життя влаштоване таким чином, що більшість людей щодня піддаються перенапруженню і психологічному стресу. А він, як відомо, має властивість накопичуватися, негативно впливаючи на організм людини. І якщо дорослі ще хоч якось здатні протистояти нервовому виснаженню і депресії, то підростаючому поколінню самостійно з цим ніяк не впоратися. А особливо якщо мова йде про дітей з обмеженими можливостями, про дітвору з ДЦП, про аутистів або про будь-які інші категорії малюків з вадами розвитку. Всім їм в боротьбі зі стресом допоможе сенсорна кімната – спеціальне приміщення, організоване особливим чином і наповнене всілякими стимуляторами, головне призначення яких полягає в їхньому цілющому впливові на органи чуття дитини – ручні рецептори, слух, нюх та зір.

Відкриваємо завісу улюбленого місця психологічного розвантаження ліцеїстів, де час пролітає миттєво і йти звідти зовсім не хочеться. Сухий басейн, світловий дощ, зоряне небо, нескінченне дзеркало, повітряно-бульбашкові трубки, модуль для малювання піском та інші світло динамічні прилади чекають на учнів в сенсорній кімнаті. Бажаєш підвищити позитивні емоції шляхом стимулювання психічної та пізнавальної активності - сміливо звертайся до практичного психолога ліцею - Інна Заболотчук.

Варто зауважити, що саме поняття «сенсорна кімната» було запроваджено в обіг ще в ті далекі часи відомим італійським лікарем, вченим і педагогом – Марією Монтессорі. На її думку, кімната психологічного розвантаження для дітей – це своєрідне середовище, яке в достатній кількості насичене автодидактичними посібниками для розвитку малюків. У наш же час сенсорна кімната, яку в народі ще називають кімнатою релаксації, – це особливий простір, який, зазвичай, створюється в дитячих садках, школах, лікарнях або в реабілітаційних центрах, як з метою надання розслабляючої і заспокійливої ​​дії, так і для досягнення стимулюючого або тонізуючого ефекту.

 

Сенсорна кімната відкрилася у ліцеї №1 Сенсорна кімната відкрилася у ліцеї №1
Сенсорна кімната відкрилася у ліцеї №1 Сенсорна кімната відкрилася у ліцеї №1
Сенсорна кімната відкрилася у ліцеї №1 Сенсорна кімната відкрилася у ліцеї №1
Сенсорна кімната відкрилася у ліцеї №1  

 

У вас немає прав для коментування