"З любов'ю до миру"

Автор: Сергій Категорія: Координаційна рада "В єдності сила" Створено: Четвер, 12 лютого 2015, 22:48

Гуманітарна допомогаКоординаційна рада БФ «В єдності – сила» інформує

Щоденне загострення ситуації на сході України все більше згуртовує волонтерів нашого району. Виникають кращі ідеї, запроваджуються нові проекти, спрямовані на підтримку тих, хто боронить кордони України, захищає наше мирне життя.

Минулого тижня найзавзятішими волонтерами виявились педагоги, працівники та учні Обухівської школи. Вони зібрали велику кількість продуктів харчування і всі разом завантажили  їх в машину, яка доставила все у Вінницький волонтерський центр. Їх ентузіазм підтримали колеги та учні Лучинецької школи. Мікроавтобус волонтерів братів Фірманюків, як завжди вправно і вчасно доставив все зібране до обласного центру, звідки організовано вантажі направляються на передову.

7 лютого 2015 року Ми отримали повідомлення, що терміново потрібна допомога солдатам- землякам з зони АТО м.Луганськ для 24 механізованої бригади (ВЧ 3008, Вінниця)! Хлопці були на передовій і у них погоріли речі. На даний момент їх відвели на 10 днів на відпочинок і лікування, потім знову на передову. Хлопці просять нашої допомоги. Також велика кількість поранених була доставлена у Вінницький військовий госпіталь. Отже, зібрані речі, продукти, сухі борщі на сьогодні вже доставлені їм. А забезпечити хлопців було чим. Учнівські колективи сіл Конищева, Михайловець та районного Будинку творчості з теплотою сердець та любов’ю приготували солдатам набори засобів гігієни: зубні щітки, паста, мило, вологі серветки, станки для гоління, шкарпетки, білизна, ліхтарики. Ці набори оздоблені українською символікою, мають перелік вкладеного. Велика  вдячність та шана ініціаторам та дизайнерам таких несесерів. Молодці! Цей вантаж до Вінницького військового санаторію, куди на лікування приїхали поранені солдати з міст Артемівськ та Краматорськ, доставив приватний підприємець Роман Чемериський. Також для 20 поранених в госпіталі, Фірманюк Віктор Анатолійович оперативно здійснив закупку спортивного одягу за кошти фонду (що були передані, як ми раніше повідомляли церковною громадою с.Надністрянське) на суму 1900 грн. і передав їх особисто.

Транспортні витрати, які несуть члени Координаційної ради постійно беруть на себе, цим самим жертвуючи на благо спільної справи. Лише за останній тиждень на пальне було затрачено Фірманюк В.А. – 1000 грн., Огирчук Л.В. – 600 грн., Мельник О.В. – 350 грн.

Волонтери м.Маріуполь звернулись до нас з великим проханням виготовити та переслати їм маскувальні костюми типу “Кікімора” для розвідників та снайперів, які захищають місто, а також білі маскувальні халати великого розміру. Першими на звернення Координаційної ради відгукнулись колективи райцентрівських шкіл, а також школи сіл Снітків та Степанки. Учні та вчителі райцентрівської школи №2 дуже оперативно, буквально за 2 дні виготовили маскувальну сітку для військової техніки. Щира подяка їм за це. Сподіваємось, що до цієї справи долучаться також всі небайдужі жителі району.

Велика подяка колективу ПП «Дружба», в особі Дзюбака Сергія Андрійовича, які успішно  сушать овочі для борщових наборів. На звернення фонду відгукнулись наші агро-підприємства. На рахунок фонду були перераховані благодійні кошти в сумі 3000 грн. від ПП «Влад», с.Котюжани, в особі керівника Мельника Володимира Петровича та 5000 грн. від ФГ «Вищеольчедаївське, с.Обухів, в особі керівника Дмитрука Володимира Івановича. Житель Мурованих Куриловець, активіст Фірманюк Олексій Володимирович також вніс 1000 грн. на рахунок фонду.

Безперервно працює наша мурованокуриловецька “Кулінарна Сотня” під керівництвом Марії Мельник. Їй охоче, з ентузіазмом допомагають  Валентина Мельник, Лілія Крисько, Валентина Саульчак, Ольга Загороднюк, Роксана Лебідь, Катерина Волкотруб, Інна Кушнір, Мар’яна Шевцова та її сестра Ніна, працівники відділу культури РДА. Велику кількість  овочів, сала, смальцю і консервації доставив сільський голова с.Снітків Ольшевський В.В.

Гуманітарна допомога

Активно працює група жінок-працівників Котюжанівської допоміжної школи. Вони плетуть теплі шкарпетки для солдатів на передовій.

За минулий тиждень Фонд надав посильну допомогу та забезпечив необхідним обмундируванням, ліками, продуктами харчування, засобами гігієни мобілізованих  наших  земляків, які вже  беруть  участь в АТО, або готуються до ротації на передову. Серед них доброволець батальйону «Айдар», Костецький Леонід Леонідович із с.Нишівці; Дудник Євген Миколайович, із с.Кривохиженці, Сємєнов Павло Васильович, із с.Виноградне; Сокол Олександр Сергійович із с.Плоске; Стороженко Олександр Васильович. Із резерву фонду передано бронижелет, форму, та термобілизну для бійця Семененко Романа Петровича з смтМуровані Курилівці. Також для бійця була здійснена закупка та пересилка інших необхідних речей із власних коштів Фірманюка Володимира Анатолійовича у сумі 2050 грн. В телефонних розмовах хлопці дуже дякують всім жителям району за відчутну допомогу і підтримку.

Ми впевнені в тому, що Україна переможе, можливо нескоро, але переможе. Тому, кожен з нас має внести свою посильну часточку в наближення Перемоги.

А ще дуже важливо не замикатись в собі і переживати події в Україні наодинці. Потрібно спілкуватись з людьми, ділитись думками і враженнями, переконувати песимістів в тому, що лише спільними зусиллями та прагненням до Миру ми зможемо змінити життя в країні на краще. Ми маємо спілкуватись зі своїми родичами, які живуть в Росії і звинувачують нас у розпалі війни. Ми маємо спокійно доводити їм, що Україна незалежна і миролюбива країна. Наші співвітчизники не нападають, а захищають свою землю!



Детальніше тут: http://www.esyla.org/news/z-lyubovyu-do-miru-/

У вас немає прав для коментування