До уваги пенсіонерів, які тимчасово змінили місце проживання

Автор: Сергій Категорія: Селищна рада Створено: П'ятниця, 04 березня 2022, 11:33

Постановою Кабінету Міністрів України від 26.02.2022 року №162 прийнято рішення щодо виплати пенсій у воєнний період.

Так, для осіб, які отримують пенсійні кошти через банківські установи, порядок їх отримання залишається без змін.

Але, якщо певний уповноважений банк не зможе здійснювати виплату пенсій, то кошти можна буде отримати у будь-якому відділенні АТ «Ощадбанк» як грошовий переказ без відкриття рахунку, при наявності паспорта та довідки про присвоєння РНОКПП (індивідуального податкового номера).

Отримувачі пенсій через відділення АТ «Укрпошта», які тимчасово змінили фактичне місце проживання, також зможуть отримати пенсійні виплати через платіжну систему Ощадбанку «Швидка копійка».

Для цього необхідно звернутись до Сервісного центру Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області за місцем фактичного проживання:

  • особисто;
  • за телефоном контакт-центру 0-800-219-108;
  • через особистий електронний кабінет на вебпорталі Пенсійного фонду України http://portal.pfu.gov.ua/

Після оформлення заяви, кожен заявник отримає смс-повідомлення про нарахування коштів. Їх можна буде отримати у будь-якому відділенні АТ «Ощадбанк» за наявності паспорта.

Варто зазначити, що виплата пенсій може здійснюватися в розмірах не менших, ніж у попередньому місяці, з подальшим проведенням перерахунку.

Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області і надалі буде забезпечувати виплату пенсій.

Важливо, що Пенсійний фонд може перетелефонувати одержувачам для перевірки та уточнення відомостей щодо зміни фактичного місця проживання, які надійшли через контакт-центр або особистий кабінет на вебпорталі Пенсійного фонду України.

У вас немає прав для коментування