Пільги для прийомних сімей

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Четвер, 24 січня 2013, 09:08

Український парламент передбачив пільги для прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, де виховується троє та більше дітей.

З 1 січня 2013 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до статті 13 Закону України «Про охорону дитинства», яким надано право на 50-відсоткову знижку плати з оплати житлово-комунальних послуг, послуг зв’язку та на придбання твердого палива і скрапленого газу у межах норм, визначених законодавством, дитячим будинкам сімейного типу і прийомним сім'ям, у яких не менше року проживають троє або більше дітей, а також сім'ям (крім багатодітних сімей), в яких не менше року проживають троє і більше дітей, враховуючи тих, над якими встановлено опіку чи піклування.

Право на пільги мають сім'ї, які виховують і утримують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування не менше року.

Документами, які підтверджують право на пільги та державні гарантії, передбачені законодавством для вищезазначених сімей, є розпорядження про створення дитячого будинку сімейного типу, прийомної сім’ї, влаштування дітей під опіку чи піклування, угода про організацію діяльності дитячого будинку сімейного типу, договір про влаштування дітей на виховання та спільне проживання у прийомній сім’ї.

Копії вищезазначених документів необхідно подати до управління праці та соціального захисту населення для включення до Єдиного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги та в письмовій формі повідомити організації, що надають комунальні послуги та послуги зв’язку про своє право на пільги з посиланням на відповідний законодавчий акт.

Звертаємо увагу, що пільги надаються з дня звернення пільговика до управління праці та соціального захисту населення.

 

За матеріалами, наданами управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації

У вас немає прав для коментування