Передвеликоднє прибирання

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: П'ятниця, 13 квітня 2012, 01:17

Відповідно до Указу Президента України від 6 серпня 1998 року «Про день довкілля» щорічно в березні-травні проводяться двомісячники по благоустрою населених пунктів.

Як і в попередні роки, розроблено проект розпорядження голови райдержадміністрації, згідно якого з 20 березня по 20 травня 2012 року на території району проводиться двомісячник з благоустрою населених пунктів. Про проведену роботу сьогодні наша розмова з головою райдержадміністрації В.М. Анікеєнком.

- Відповідно до даного розпорядження в районі 24 та 31 березня поточного року проводились акції «День довкілля», які було присвячено впорядкуванню населених пунктів, ліквідації стихій­них сміттєзвалищ, впорядкуванню клумб, газонів, братських могил, кладовищ.

5 квітня поточного року в районі проводилась акція «Майбутнє лісу - в твоїх руках». Так, Бахтинською сільською радою було висаджено 220 дерев саджанців черешні, вишні, горіхів. Вербовецька сільська рада взяла участь у посадці 2 га лісу. Для укріплення берегової зони річки Жван Жванською сільською радою було висаджено 400 саджанців верболозу та 100 ялинок на кладовищі. Конищівська сільсь­ка рада висадила 325 сосен на узбіччі дороги с. Знаменівка - с. Бахтин. Котюжанівська сільська рада провела досадження 200 саджанців граба на сміттєзвалищі та 120 саджанців сосни біля ФАПу. В акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» взяли участь всі територіальні громади району, за що я щиро вдячний.

На виконання доручення голови обласної державної адміністрації Миколи Васильовича Джиги щодо належного утримання територій населених пунктів та придорожніх смуг в районі проводиться розчищення від порослі придорожніх смуг по Вінницькому, Могилів-Подільському, Новодністровському та Барському напрямках. Дані відрізки напрямків закріплені за підприємствами та організаціями району. Інформацію про належне утримання придорожніх смуг було доведено до виконкомів селищної та сільських рад, підприємствам та організаціям району.

На даний період проведено розчистку 135 км придорожніх смуг. Активними учасниками цього заходу стали працівники підприємств, організацій району. Особливо хотілось би відмітити керівників агроформу­вань: В.В. Гору, А.І. Скрипника, О.М. Чорного, Л.В. Огірчук, В.І. Дмитрука, М.Ш. Айрепетяна, П.П. Струсевича, Т.М. Гевчук, Є.М. Гуменюка, А.Ф.Швидкого та В.І. Рубанського. Також хочеться відзначити працівників філії «Мурованокуриловецький райавтодор», яку очолює Григулець В.П., та спеціалізовану бригаду працівників з центру зайнятості, які щоденно займаються вирубкою порослі на узбіччях та зачисткою територій.

Вже традиційно активними учасниками заходів по благоустрою населених пунктів є жителі територіальних громад, працівники органів влади, депутати місцевих рад, сільські і вуличні комітети, підприємства, установи та організації району, зусиллями яких виконується максимум робіт по посадці дерев, прибиранню територій, ремонту та облаштуванню пам’ятників і пам’ятних місць, кладовищ, ліквідації стихійних сміттєзвалищ, ремонту доріг, розчищення лісосмуг та придорожних і прибережних смуг, здійсненню ряду інших робіт.

Окремо хотів би зупинитися на тому як проходить побілка дерев. Під час об’їзду території району було приємно бачити як працюють всі: школярі, педагогічні працівники, директори шкіл, працівники сільських рад. У середу 11 квітня побілку дерев на визначених територіях здійснювали учнівські та педагогічні колективи Мурованокуриловецьких школи-гімназії №1 та школи №2, Вищеольчедаївської, Котюжанівської, Обухівської та Привітнянської, Рівненської, Степанківської, Конищівської, Лучинчиківської, Надністрянської та ряд інших колективів шкіл. Для проведення цієї акції за сприянням першого заступника голови облдержадміністрації, депутата обласної ради Івана Мовчана для потреб нашого району було виділено 20 тонн вапна.

12 квітня в районі проведено акцію «Чистий четвер», яку було присвячено Великоднім святам. На завершення хотів би наголосити, що кожен посадовець, житель нашого району зобов’язаний пройнятися відповідальністю за теперішню і подальшу долю кожного населеного пункту, зокрема і держави в ці­лому. Ми маємо усвідомити, що порядок і благоустрій у наших населених пунктах, в кожній садибі, їх вигляд залежить перш за все від кожного з нас. І саме ми повинні зробити все можливе для того, щоб районний центр, всі населені пункти району мали привабливий вигляд, щоб наші оселі, подвір’я, вулиці, прибережні смуги водойм були охайними серед квітучих садів рідної землі.


За матеріалами Мурованокуриловецької РДА

У вас немає прав для коментування